Allmänt

Utlandsresa

Under helgen har jag både hunnit vara hem till Byn, för att träffa familjen F, och utomlands! Det var förstås ingen lång resa, men trevlig. 🙂

Jag raggade upp min kompis C, och körde på finska sidan av älven ner till T. Där blev förvirringen total, för den väg som heter E4 på svenska sidan, heter E8 på finsk mark?!? Nå, jag visste att jag skulle sikta mot K för att komma ut på vägen åt rätt håll – sedan var det lätt. Vi tog oss till båda de affärer jag planerat att åka till, sedan for vi över till svenska sidan för att äta. (Det är betydligt lättare att läsa menyerna på svenska, jag lovar!)

Där körde min bil på autopilot: först till Max (fast vi egentligen skulle äta kinamat), sedan vidare mot K efter E4:an (fast vi skulle köra uppåt på svenska sidan av älven). Det löste vi genom att ta en roadtrip längs små smala vägar kors och tvärs genom skogarna, helt utan karta och kompass. Vi var nyätna och jag hade gott om soppa i bilen – det var bara att köra! 🙂

Uppenbarligen tog jag mig hem igen, eftersom jag är på jobbet idag. 😉

4 kommentarer på “Utlandsresa”

 1. Vad köper du när du åker till Finland? Jag shoppar ibland finsk mat i en vagn som kommer hit och säljer en gång i veckan.

  1. 1. Yoghurt!!! Jag gillar Valios ”ugnsäpple” som smakar äppelpaj med vaniljsås. 🙂 Det finns även flera andra olika smaker jag inte hittar här. Finsk yoghurt är liksom krämigare i konsistensen.

   2. Dessutom köper jag Gotler-korv, sådan där korv med skinkbitar inblandade. Den ska köpas i bit, inte färdigskivad (går att få tag i här hemma), så man kan skära tjocka skivor. Glöm inte att det ska vara den parisertjocka korven, inte den variant som ibland finns i butikshyllorna här som är falukorvstjock.

   3-4-5… Senap på tub från Åbo (Turun Sinappi?), gärna het eller eldig (finns olika styrkor), godis från Fazer, Muminmuggar 😉 (om B beställt någon särskild med mig, hon samlar på dem), mjuksegt rågbröd, chipsen som heter Sips (hahaha – uttalas gärna med finsk brytning), konstiga bakverk…

   Tja, jag köper allt möjligt, beroende på humör och vad jag känner för. Men nr 1 och 2 står alltid med på listan.

   1. Aha- alltid lite intressant att höra vad andra köper. Jag köper knäckebröd och karelska piroger (för jag är för lat för att göra egna) och så brukar jag köpa rågbröd också ibland. Och tjärkarameller. Turun sinappi är barndom för mig. Min finska släkt kommer från Åbo skärgård så då brukade vi äta knackorv och Turun sinappi. Och basturökt skinka, som verkligen smakade rökt.

    1. Jag brukar dregla vid glassdisken men det är för långt hem för att köpa glasspaket. Då skulle jag få dricka glassen när jag kom hem. Men nån kall vinterdag kanske jag slår till även om glassuget inte är stort den tiden på året. 😉

Kommentarer är stängda.