Allmänt, Foto

Frostigt

Återanvänd bild – men frost ser alltid likadan ut, eller hur?

Nu börjar den på riktigt: hösten, med frostiga morgnar, gula löv och hela tjillevippen. Jag klagar inte, jag gillar höst! 🙂

Idag var första dagen jag behövt skrapa bilrutan på morgonen. Annars har jag klarat mig på så vis att det bara varit fukt, inte frost, på rutorna. Nåja, det börjar vara dags att tvätta av bilen och börja köra in den i garaget på nätterna. Nästa helg kanske jag provar tvätta bort värsta smutsen, så jag kan gå bredvid bilen i garaget utan att smutsen hoppar över till kläderna jag har på mig. Tills dess får bilen fortsätta att stå utomhus.

Jag måste packa ikväll, inför morgondagens resa till L med A. Vi ska inte ta min bil, som jag tänkte från början, utan vi ska ta jobbets bil. Ingen av oss har använt den tidigare, och jag vet inte ens var den står?!? Tidigare har den stått på parkeringen här utanför, men nu står den tydligen i någon carport någonstans??? Så står det på listan med förhållningsorder jag fått inför användandet. Visst är det bra med en lista med förhållningsorder till en gemensam bil, t ex var nyckeln ska hämtas och lämnas, men Någon har verkligen gått in på vissa detaljer – medan annat saknas. 🙄

Jag fick t ex kolla med ett helt gäng chefer i fredags, för att få reda på om jag får tanka bilen under resans gång eller inte!?! Ja, på den nivån är det. Man får INTE tanka någon annanstans än på Macken ”här hemma”, där det finns ett kort vi får använda. Jaha? Vi ska 45 mil enkel väg, ska vi lämna bilen efter vägkanten om soppan tar slut innan vi kommit hem? Nej, det är klart vi får tanka – men bara det som behövs för att ta oss till Macken??? OK, vi ska alltså kunna räkna ut hur långt det är från stället vi tankar, delat med hur stor bränsleförbrukningen är, och tanka exakt X liter för att ta oss till Macken hemma? Glöm det!

Jag talade om att jag kommer att tanka full tank var det än blir, betala med mitt eget kort, och lämna in kvittot för att få ersättning. Punkt. Orka tjafsa om ifall det tankas på jobbkortet eller inte. Får jag inte ersättning så är det inte hela världen, men lite rim och reson måste det väl finnas även för en gemensam bil, eller hur? De flesta tjänsteresor är ”bara” till L eller K, dit man kan köra flera vändor på en och samma tank, men jag tänker inte bli stående efter vägen för att jag inte ”får” tanka på annat ställe.

OK, jag ska sluta reta mig på det där nu, men visst är det idiotiskt? Självklart är det skrivet så för att inte någon ska kunna utnyttja bilen i onödan, men hallå: det är väl ingen som vill lyxa omkring i en gammal Skoda kombi? Om vi hade en Mercedes, BMW, Porsche, eller annan lyxig jobb-bil hade jag förstått det, men en Skoda…? Nu har jag förstås vissa aversioner mot just Skoda (jag vill helst inte bli sedd i den och funderar på att låta A köra den medan vi är inom synhåll för folk jag känner), men är så illa tvungen att ta det som finns. *suck*

UPDATE
Nu har jag kollat var bilen ska hämtas imorgon, d v s var carporten finns.