Allmänt

Det börjar bra

Jag skulle slå på stort igår och laga ”låda” åt A (som ska vara kattvakt och kan äta ”lådan” till lunch/ middag de dagar det behövs) efter att jag handlat. Tyvärr gjorde jag en miss. Lyssna och lär: det går inte att byta ut vanlig fetgrädde till s k matlagningsgrädde när man gör låda. Den krämiga konsistensen uteblev och det såg ut som vatten med gryniga gräddrester när jag tog ut formen ur ugnen. *suck* Lådan smakade bra, men jag blev så besviken.

A hade dessutom kommit på att han skulle börja övernattningen redan igår kväll, så jag fick ränna som besatt för att hinna byta i sängen och fixa i ordning innan han skulle lägga sig. Nå, han hade kunnat bädda själv, men ändå. Jag hann inte packa, utan tänker göra det under lunchen. De viktigaste sakerna har jag lagt fram på köksbordet, för att inte glömma dem, då jag ev byter handväska (till en större modell) innan jag åker iväg.

Bilen ville inte starta i morse. Förstås. Jag plockade fram batteriladdaren och en skarvsladd, bara för att upptäcka att skarvsladden var trasig. Förstås. Efter lite sökande hittade jag den andra – hela – skarvsladden och fick igång bilen. Körde ”broarna runt” för att ladda batteriet. Seglade sent in på jobbet, slog igång datorn och upptäckte att jag precis missat ett tidigt möte. Förstås.

Min kollega A, som ska med till L, hade skickat ett mail att hon måste vara på ett möte efter lunch, så avresan förskjuts minst en timme. Bara därför fick jag ett mail med inbjudan till middag i L ikväll, för oss som ska sova över, men det finns ingen chans att vi hinner dit i tid. Vi får äta någonstans längs vägen – det där får vi resonera ihop oss om, A och jag, under bilresan. Vi har flera timmar på oss, tillsammans i bilen.

För övrigt märks det att det är äppelsäsong just nu. Jag har inte mindre än tre påsar äpplen på köksbänken, då bekanta delat med sig av sin skörd. Alla vet att jag älskar äppelpaj, så nu har jag ingredienser för lång tid framöver. De minsta är i storlek som pingpongbollar, och är den största påsen – jag kommer att få skala i timmar!

Men, jag ska inte klaga – det är snällt av mina vänner att de delar med sig! Jag får bjuda över dem på äppelpaj när jag är hemma och har hunnit laga till pajerna!