Allmänt, Foto

Måååndag morgon

Så här ynklig ser min ljusslinga på altanen ut, då hälften av lamporna slutat fungera. Nåja, den har ju levt i flera år, så jag får väl offra en femtilapp på en ny. Jag passerar ju Rusta innan helgen. 😉

Första dagen efter semestern var som alla andra första dagar efter semester: massor av mail att ta itu med, högar med vanlig post, och medarbetare som sökte mig i diverse olika ärenden. Ja, ja. Jag har fått mig kaffe och kommer att överleva även detta. Förhoppningsvis.

Dagens middag kommer att bli ugnskorv med mos, har jag redan bestämt. Jag har skjutit upp ungskorven så länge jag kunnat, men nu måste jag, p g a att inget annat finns att äta till middag idag. Sedan får vi se vad resten av veckan erbjuder, efter att jag kollat reklambladet.

Jag har mina nya höstjoggingskor idag. Inte så att jag joggar med dem – himlen förbjude! – men jag går ju alltid i sådana, alla årstider. Mina gamla börjar få hål vid lilltårna, så snart sticker de ut när jag tar på mig skorna, men de får bli biltvättarskor. Det var ännu en sak jag tänkt göra under min lediga vecka, men tyvärr var det lim i soffan. 😆 Nu har de flesta löven fallit från träden, så jag slipper få gula björklövsfläckar på bilen i fortsättningen, när jag väl tvättat den.

Åter till de nya skorna: jag förstår nu varför de var så vansinnigt billiga… De är alldeles platta, som ballerinaskor. Jag låter som Kalle Anka när jag klafsar fram i korridoren och saknar ordentliga stöd invändigt. Nå, jag får kolla om jag har kvar mina gelsulor jag köpt till ett annat par skor en gång i tiden, annars får jag investera igen. Skorna ger mig ont i knäna – eller också är det jobbet som ger mig onda knän? Den som lever får se hur det utvecklar sig. 😉