Allmänt

Mörkret i tunneln

Just som jag börjat se ljuset i tunneln, så blev det mörkt igen. Jag pratar om pensionen.

Vi hade informationsträff om pensionen igår, och jag har  – som vanligt – inte alls hängt med i snacket om ändrad pensionsålder. Det visar sig att jag inte kan börja ta ut pension förrän vid tidigast 64 års ålder. Jag, som siktat mot 61, kanske 62… *avgrundsdjup suck*

Resten av informationen försvann i vågen av depression som slog över mig, men det verkar som att juniorerna kommer att få försörja mig när jag väl någon gång i framtiden blir pensionär. Jag får väl bo varannan vecka hos dem, eller hur vi nu löser det. 😉

Nå, allt är inte bara jämmer och pest och elände! Jag var och handlade igår, fick – förstås – inte tag i köttfärs* så det blir ändringar i matsedeln för denna vecka. Däremot köpte jag en nygrillad (ännu varm) kyckling, och den var gudomligt god! Köttet bara föll från benen när jag petade på den, så pass att den var svår att dela. Kryddningen var också bra. 🙂

A sov över hos mig, efter att han bytt till vinterdäck på min bil tidigare under dagen, innan han gick till jobbet. Nu återstår bara för mig att komma ihåg att åka förbi macken och kolla lufttrycket i däcken. Vilken dag som helst, d v s senast imorgon, innan jag åker på långtur… Jag måste ändå tanka bilen, så jag kanske far till macken ikväll.


*) När det är extrapris på köttfärs tar den slut på nolltid. Jag får sikta på k-färsrätter någon annan gång. Det fanns annan mat i affären, så middagarna ordnar sig.

4 kommentarer på “Mörkret i tunneln”

  1. Här varit där och hållit koll också. Pensionsålder alltså. Jag är några år äldre så jag kan faktiskt få vid 62. Vilket jag tänker göra. Visst det blir mindre pengar, men mer livskvalitet som jag ser det.

    1. Ju äldre man blir, desto mer spelar fri tid och fritid roll, jämfört med pengar. Det blev bara så länge kvar tills jag kan pensionera mig och ha råd att äta varje dag också. Lekte lite på minpension.se och insåg att även om jag bor billigt så klarar jag mig inte på hur lite som helst i månaden.

      1. Jag bestämde mig för ganska länge sedan att jag inte ville jobba längre än nödvändigt. Hade tänkt gå vid 61, men det har de förstört för mig, men 62 funkar fortfarande. Dock min årskull blir den sista som kan gå vid 62. Det innebär att jag har lagt undan pengar, så mycket jag bara kunnat i ett antal år nu. Pensionsförsäkring har jag inte tagit någon, men sparat undan själv. Så jag kommer att ha lite extra. Jag räknar med att klara mig på den pension jag får, men till sånt som är lite extra tänker jag använda mina sparade pengar.

        1. Det är klokt tänkt! Jag sparar det jag kan varje månad, men har börjat sent. Nå, jag har ännu några år på mig.

Kommentarer är stängda.