Allmänt

Kort fredag

Vi har kort dag idag, inte ”halv dag” – för då förutsätter man att den är 4 timmar. Vår dag är 5 ½ timme, utan lunch, men vi får ju sluta lite tidigare och alla har hittills överlevt att skjuta på lunchen. Vi brukar bara ta oss en extra fikarast för att låta koffeinet hålla ångan uppe.

Jag handlade igår efter jobbet. Det var inte så mycket folk som jag väntat mig, så antingen går alla till affären idag eller också var jag sent ute, då jag hade andra ärenden jag gjorde undan innan handlandet. Nåväl, jag fick tag i allt jag skulle ha – men jag glömde köpa godis!

När jag närmade mig hemma såg jag ett gäng utklädda barn lämna gården, och precis DÅ kom jag på att jag glömt köpa godis. 😳 Orkade inte vända, utan släpade in all mat, och hade precis ställt ifrån mig sista kassen på golvet när det plingade på dörren… De ryckte bara på axlarna åt att jag inte hade godis, men lite synd var det; de hade ju klätt ut sig och målat ansiktena, till skillnad från förra årets ungar som inte ansträngt sig alls.

Dagens middag blir ugnskorv, men inte den gamla vanliga utan ett nytt recept (som jag kommit på alldeles själv). Stackars A får vara försökskanin för ännu ett matexperiment á la mig, men så länge jag inte sätter i paprika brukar han inte klaga på maten. Frågan är om jag ska ha mos till eller om jag ska variera mig och ta pasta istället. Hmmm. Jag får se hur mycket potatis jag har hemma: potatisen ska räcka till andra rätter också.

Efter jobbet ska jag åka till gravarna och sätta ut ljus. Jag köpte ljus med lock igår, då jag bara hade modellen utan lock hemma, avsedda att ställas i ljuslyktor. De med lock klarar vind och nederbörd bättre, och kan ställas fritt, utan lykta. För säkerhets skull tog jag med en braständare också, ifall min tändare skulle ge upp vid gravplatsen. Även om den faktiskt är alldeles ny (köpte under veckan) så kan jag ju tappa den i snön, och då är det kört.

Mitt Internet hemma var stendött i morse, men det är för att jag har bytt. Med lite tur får de igång fibern under dagen, med min nya leverantör, så jag kommer åt nätet hemifrån. Annars får jag snålsurfa med 4G på mobilen tills helgen är över, för jag misstänker att även Viasats personal gör helg på ett eller annat sätt. TV:n funkade i alla fall i morse, så helgen är räddad! 😉

Jag har redan planerat att se gårdagens avsnitt av ”Unge kommissarie Morse”, antingen på playtjänsten ikväll eller imorgon när det visas igen på TV8. Igår sov jag mig igenom större delen av avsnittet, men det går ju – som ni ser – att lösa. 😉

UPDATE
Jag glömde ju berätta att jag ”råkade” skicka iväg en STOR beställning av kläder igår. Hupp! En del plagg kommer säkert att dyka upp här så småningom, men faktiskt var det mest leggings och underkläder, då det är vad jag är i störst behov av just nu.

Jag måste rensa ur lådorna med både trosor, BH:ar och sockor, för de är fyllda med uttjänta plagg. Resårer som tappat spänsten eller lossnat, urtvättade till bristningsgränsen, etc.

Jag har tidigare slängt flera leggings, då de nöts sönder mellan benen och inte är roliga att använda då. Helt plötsligt upptäckte jag att de flesta av mina leggings var caprimodell, d v s slutar strax under knät – alltså inte för vinterbruk… 🙄

UPDATE 2

Haha, jag kom precis på att jag glömt beställa det jag egentligen skulle ha. Jag ”skulle bara” kolla realistan först – och så glömde jag det viktigaste! 😆 Typiskt mig!