Allmänt, Foto

Bättre

Idag är jag bättre ikapp med tiden – det är torsdag, inte någon annan dag. Däremot rivstartade jag i morse, helt utan snoozningar, så jag ligger lite före i mitt tidsschema – men det gör inget. Jag skulle nämligen hinna duscha och tvätta håret innan A steg upp, då jag inte visste om även han planerat in en dusch före jobbet. (Det visade sig att han planerat in duschen efter jobbet istället, då han ska hälsa på en kompis, men spela roll. Jag fick ju en flygande start! 😉 )

Idag har jag på mig min grönmönstrade klänning som jag beställt för länge sedan. Det har helt enkelt inte varit rätt tillfälle att använda den – förrän nu. Jag har ett brunt linne under, då den har extremt djup urringning, som kanske lämpar sig mer för party än för jobb. 😳 Linnet hjälper även till att hålla värmen.

Igår morse var det -15 grader och småsnål blåst med små vassa snöflingor. Framåt kvällen snön lugnat ner sig, det var hyfsat vindstilla och bara -1 grad, men till i morse hade det blivit lite kallare (-5 grader) och blåsigare igen – men ingen snö! Ja, ja. Marken är vit nu, både gräsmattor och gator är täckta. Vi har ändå bara fått några centimeter, men lagom mycket för att vaktmästaren höll på att skotta vid ingången till jobbet när jag kom i morse.

I tisdags anordnades en ”spökvandring” av några enstaka ivriga föräldrar, som hoppades att åtminstone några andra ungar än deras egna skulle komma. Det kom hundra stycken och de hade haft jättekul! 😆 Nu vet de till nästa år att bunkra upp med mer godis och större lokal, men det hade löst sig ändå – finns viljan, så går det mesta att ordna.

Den stora frågan idag är om jag ska handla efter jobbet eller om jag ska skjuta på det till imorgon? Egentligen borde jag göra undan handlandet idag, då jag dessutom ska hinna på Apoteket, så kan jag åka direkt hem imorgon. Eller direkt till gravarna och portionera ut ljusen (som jag fortfarande har glömt kolla) så är det gjort. När jag nu börjat köra in bilen i garaget, är det ännu svårare att få iver att åka iväg någonstans på kvällen.

Min handelslista växer mer och mer ju längre jag väntar med att handla. Både det ena och det andra tar slut allt eftersom. Nu senast var det senap, en typisk sällanköpsvara, som jag måste komma ihåg. Ibland kommer jag ihåg sällanköpssaker flera gånger… Just nu har jag två stora påsar med gul lök, då jag kommit ihåg att köpa lök två gånger efter varann. 🙄 Planen är att göra lökpaj eller -soppa eller -omelett eller något annat så jag blir av med en del av löken innan den förstörs.