Allmänt

Som vanligt

Min energinivå försvann efter lunch igår, men jag fick ändå gjort undan en hel del hemma. Det finns mycket kvar att göra – men det får jag göra sedan. Tvätten är i alla fall orörd, bara så ni vet. 😉

I morse fick jag göra undan några ärenden innan jobbet – vilken tur vi har flex! Då gör det inget att jag kommer lite senare än vanligt. Jag ska använda flexen under lunchen också, så jag siktar på att sitta kvar länge på jobbet imorgon för att fylla på tid. Ikväll hinner jag inte, jag har ett besök jag måste göra. Dessutom fick jag precis ett SMS att mitt paket har kommit! 🙂

Dagens väder är aningen kallare än igår, då det var disigt och runt -8 grader. Idag är det nog -13 grader, alltså inte så kallt ändå, och det varken blåser eller snöar. Min gård (och bron + plattorna framför) är fortfarande oskottad, så jag fortsätter att trampa fast snön. Vilken dag som helst ska jag skotta, men just nu brådskar inomhussysslorna mest. 🙄

Viss planering inför helgen pågår, men det är flera parter inblandade så jag kan inte bestämma något redan nu. Nåja, nu är det bara idag och imorgon kvar, så har vi helg igen. Det kändes som att helgen som varit skulle vara så lång, eftersom vi slutade tidigt på fredagen, men den känns lika kort som en vanlig helg?!?

Det är ett tecken på ålder, att tiden går fort. OK, jag har blivit långsammare också, och det tar emot att göra mycket; jag måste gruva mig lagom länge först och sedan tar det lång tid att få det gjort. B irriterade sig på det för ett bra tag sedan, och kom hem och städade åt mig. Problemet är att hon städade undan saker till ställen där jag inte hittar dem…

Just nu söker jag förtvivlat efter all peppar jag hade köpt. Peppar??? Jo, jag har en pepparkvarn sedan tidigare och har köpt ett gäng extra burkar till den. Tanken var att ha fem sorters peppar (krydd, svart, vit, grön och rosé) att variera mellan, istället för att – som jag tidigare gjort – hälla ihop alla sorterna och köra samma kryddmix varje gång jag använde pepparkvarnen.

Nu har jag äntligen slut ”blandad peppar” och skulle fylla kvarnen och de fyra burkarna – men mina fem olika sorters peppar är borta?!? De är inte slängda, utan undanstädade någonstans där det fanns plats. *harkel* Ja, ja. Förr eller senare dyker de upp, när jag letar något annat.