Allmänt, Foto

Ett mysterium

Igår började jag rensa och röja i ett av skåpen på kontoret. Egentligen var jag på jakt efter ett intyg efter en kurs, som jag inte är helt säker på att jag över huvud taget fått, men jag provade kolla på några av mina bra-att-ha-ställen…

Då hittade jag en surfplatta?!? Jag har ingen aning om hur den hamnat där, varifrån den kommit eller vem som lagt den i just det skåpet. Som tur var fanns laddaren med, så jag lade den på laddning över natten. Med lite tur kan jag kanske lista ut vems platta det är/ har varit, med hjälp av det som finns på den.

Andra mystiska saker som visat sig är att jag saknar protokoll från våra styrelsemöten för nästan hela året. Det beror på att den ”ständige sekreteraren” uteblivit från de flesta möten, så vi har valt olika mötessekreterare varje gång, och jag har inte fått in protokollen till mig. Varken via mail eller utskrivna. De senaste två har jag nu lyckats få tag i, men resterande protokoll får jag hålla tummarna att jag noterat vem som blivit utvald på respektive möte.

Snön vräker ner idag igen, och min gård är lika oskottad som vanligt. Jag har inte ens tagit bron och plattorna, som jag planerat, då jag satt kvar på jobbet så länge att datorn slog av sig själv?!? Det görs en automatisk uppdatering varje kväll/ natt, så det var väl den som slog av datorn för mig. Som tur var satt jag inte och skrev, och allt jag hade igång igår kväll fungerar idag igen.

Nåväl, middagsplanerna (köttgryta) försvann med tiden som rullat iväg snabbare än väntat, så jag gjorde en lite enklare middag: lökpaj. Av någon anledning har jag köpt massor av lök som måste användas upp innan den blir dålig, så jag hade planerat lökpaj framåt helgen. Jag googlade fram ett passande recept, följde det på ett ungefär, glömde en del och lade till andra ingredienser, måttade med ögonmått, men a) det blev paj och b) den blev riktigt god.

UPDATE

När surfplattan var laddad och jag fick igång den, visade den sig vara en iPad. Jag vet ändå inte vems den är, men har skickat en efterlysning till IT-gänget ifall de kan ta reda på vems den är. (Den är stöldmärkt på baksidan, att den hör till vårt företag, så den borde finnas i deras register någonstans.)

Idag kom jag ihåg att ta in både dagens och gårdagens post när jag var hem på lunch. Där låg de saknade plaggen från min beställning, i en egen liten påse! 🙂 Jag har – förstås – inte öppnat den påsen än, då jag inte bara hunnit äta under lunchen, utan även skottat balkongen, altanen och bron. Däremot inte plattorna, men dem får jag ta ikväll. Om jag ids.