Allmänt

Så var det dags igen

Måndag. Det säger väl allt? 😉

Förra veckan (och den innan) har jag haft långa tunikor med leggings, helt utan kjol. Idag tog jag den nya tröjan på samma sätt, men oj vad det känns som att jag glömt kjolen!!! 😳 Tröjan slutar precis under röven, inte halvvägs ner på låret som tunikorna gör…. 😯 Nå, jag har leggings med fartränder längs sidorna, så jag kan låtsas de är joggingbyxor. *he he*

Under helgen har jag gjort så lite som möjligt, på så lång tid som möjligt. Tvätten är orörd – men jag har tänkt på den, och det är väl tanken som räknas? 😉 Däremot har jag lagat en massa mat, p g a att A jobbat långa pass hela helgen och dessutom sovit över. (Fläskytterfilén blev jättegod enligt ditt recept, A, även om jag feldoserade lite grann: för mycket soja och för lite sambal, i mitt tycke. Men nu vet jag till nästa gång!)

Jag har hunnit till farbror K under helgen, med skohorn och fårskinnstofflor, så han skulle få prova dem. Tyvärr gick de ändå inte att få på hans fötter, så jag ska returnera tofflorna idag. Jag ska även shoppa lite åt honom idag; han behöver en ny mobil! Den gamla – som han haft i många år – har till slut pajat.

Vädret har blivit lite kallare, d v s någon minusgrad som frostat på ytorna, så det inte är halt längre. Annars har helgen mestadels bestått av slask och gråväder, men vi har ännu snö kvar, trots regnet som vräkte ner i lördags. Lite ”gator” på gräsmattorna har det blivit, där fjärrvärmen går, men inte annars. Vi får en vit första advent (och skyltsöndag), för nu skulle det börja bli kallare, enligt väderprognosen.

Jag har precis börjat lyssna på Jussi Adler-Olsens nyaste bok, ”Offer 2117”, och ser fram emot att få knyta bekantskap med det härliga gänget på avdelning Q igen! 🙂 Just nu har jag bara hunnit ett par ynka avsnitt och har knappt kommit in i historien än.