Allmänt

Två ljus

Jag höll på att glömma tända det andra ljuset igår, men i sista stund – när jag gjorde kvällssysslorna i köket – kom jag ihåg det. Nu går tiden snabbt mot jul, snabbare för varje vecka! Jag har inte börjat med julstöket än, även om det inte blir särskilt mycket annorlunda än en vanlig städning: dammsuga och moppa de värsta fläckarna. Det är ungefär vad jag orkar med.

Julklapparna är ännu inte inslagna. Jag har vissa funderingar om vad som ska slås in och hur, enda problemet är pulkorna jag fortfarande har i baksätet på bilen. De blir svåra att slå in så det inte syns att det är pulkor – men jag kanske inte behöver slå in dem alls? Jag får diskutera saken med gossarnas mor. 😉

Jag nämnde ju hur svårt det är att köpa julklappar åt mig, och nu har jag – under helgen – slagit till igen och köpt något jag ville ha. Det är två fototavlor, som jag t o m har ramar till. Jag behöver inte fara till IKEA och köpa ramar! Kanske. Jag är trots allt lite tveksam, då de ramar jag har är utan passepartout, vilket jag gillar att ha till mina motiv. Vi får se om jag slår till på lämpliga ramar nästa gång.* Tavlorna levereras under veckan.

Ikväll måste jag handla efter jobbet, men jag har åtminstone färdig middag hemma. Den kyckling jag tillagade igår blev restburkar till både idag och imorgon. Stackars A blev utan både lunch och middag i lördags, men jag orkade inte fara och handla. Senare släpade jag mig ner till tvättstugan och passade då på att vittja frysboxen, sedan han åkt hem, så det blev upptinade frysfynd till söndagslunch/ -middag.

Vi får se om jag ids sno ihop någon matsedel denna vecka. Både måndag och tisdag blir det i alla fall rester, och sedan får vi se vad som händer under resten av veckan.

Tvätten, ja… Jag har börjat med den, men det tar nog hela veckan att bli klar. Planen är att byta tvätt i maskinen åtminstone varje kväll, men jag måste ta ner den torra tvätten och få undan den – annars har jag ingen plats att hänga blöt tvätt. För övrigt saknar jag en klänning. Jag har sökt och sökt, men inte hittat den.** Förmodligen ligger den under en massa annat i drivorna av torr (ovikt) tvätt i sovrummet, så det är bara att bita ihop och ta itu med tvättvikningen. *gaahhh*


*) Ramarna jag har är precis lagom stora till motiven, ingen plats att lägga till en passepartout utan att beskära för mycket. Jag har kollat på IKEA:s sida, och ser att där finns ramar som visar hela motivet OCH har passepartout. Nå, det är ett i-landsproblem jag får ta itu med nästa gång jag åker till det stora blå varuhuset. Att köpa eller inte köpa, det är frågan! 😆

**) Den klänningen är inget fantasifoster; jag vet att jag har köpt den och har använt den, men den finns inte i garderoben eller bland den torra tvätten i källaren. Den fanns inte heller bland den smutsiga tvätten, så någonstans i den ovikta tvättdrivan borde den finnas.