Allmänt

Så kan det gå

Alltså, jag hade ju faktiskt planer om tvätten den här helgen, men nu blev det inte så. Jo, en enda maskin har jag tvättat, men resten får vara. Jag åkte till B och gossarna i lördags istället! 🙂

Stannade på ett konditori, som alla talar så gott om, när jag ändå passerade. Jag har inte haft möjlighet att handla där tidigare, då jag alltid antingen haft ont om tid eller också har de haft stängt. Nu passade jag på! Köpte en toscakaka och tog med som fika.

Tyvärr fick jag bli besviken; toscan var stenhård och kakan smulade i drivor. Smaken var bra, men kakan måste ha varit flera dagar gammal, så torr som den var. Och fullt pris tog de, utan att tala om att det var ”gårdagens”. Hmpf. Jag hann inte tillbaka för att klaga medan de hade öppet, men nästa gång ska jag säga till.

Nå, det är inte hela världen. Jag fick ju träffa gossarna, och B och A. Jag och B spelade spel med gossarna, speciellt roligt är det att spela ”frågespelet”. Jag vet inte vad det heter, och vi har hittat på egna regler, men det passar alla åldrar. Dessutom är det ett spel som alla vinner – man spelar till man är less, helt enkelt. 😉

Eftersom jag kom hem sent på lördag, blev det inte mycket gjort på söndag. Froppisen var ett riktigt häftplåster – jag hade ju lämnat henne ensam hela lördagen! – så vi låg mest på soffan och slumrade tillsammans. Tvätten far ingenstans, den kan vila i tvättstugan några dagar till innan jag börjar mata in den i tvättmasken.

Det har blivit kallare. Inte så att det är särskilt kallt, runt -10 grader, men temperaturen pendlar inte runt nollan idag. Det kom lite snö i lördags, men varm snö eftersom det fortfarande var blidväder, så snön luckrade upp och gav fäste på den hårda blanka isen på gator och gårdar.

Idag måste jag handla. Suck och pust och stön och stånk. Det är så tråååkigt att handla mat, men det måste göras. Jag ska försöka få ihop någon sorts matsedel innan jag slutar jobbet idag, så jag kan fylla ut handelslistan.