Allmänt

Den nya folkskräcken

Är det fler än jag som är less på allt tjat om Coronaviruset? Vi matas med larmrapporter om allt som kan hända och vad viruset kan ställa till med, men jag tycker det låter som en vanlig förkylning?

Vilken förkylning som helst kan slå sig på lungorna och ta kål på folk i farozonen, inte bara Corona. Nu var det diskussion mellan olika förståsigpåare i fikarummet, men jag orkade inte höra på dem. Får jag det så får jag det, det går ju ändå inte att göra något åt det. Mot virus hjälper ju inte penicillin.

Media driver på folkhysterin med täta rapporter om hur snabbt och elakt viruset sprids över världen. Jag tar det med ro. Vi ska faktiskt alla dö en dag, ingen av oss kommer att leva för evigt, jag lovar. Om det är ett virus, en hjärtinfarkt, cancer eller en trafikolycka – döden tar oss alla, förr eller senare.

Visst hoppas jag att det dröjer så länge som möjligt, men jag tänker inte gå och oroa mig för allt jag kan tänkas drabbas av under tiden. I år är det Corona, tidigare har det varit fågelinfluensa, nästa år…vem vet?

2 kommentarer på “Den nya folkskräcken”

  1. Jag håller helt och hållet med. Det som sker det sker, och det är ju inte direkt pesten vi pratar om.

    1. Media driver upp hysterin till ofantliga proportioner. Jag menar: folk har börjat hamstra matvaror för att slippa gå och handla (och beblanda sig med annat, eventuellt smittat, folk)?!? Det är inte en zombie apocalypse vi väntar oss, det är en snuva.

Kommentarer är stängda.