Allmänt

Hamstring

Svenska folket har drabbats av hamstring, främst toapapper, enligt medierna. Jag har inte varit och handlat på flera dagar, så jag vet inte hur sant det är, men det är inte helt osannolikt att det händer även här, i min lilla avkrok av världen.

Planen är att eventuellt fara och handla idag, då kylen gapar tom – eller också går jag ut och äter. En söndagsentrecote på V är inte helt fel! 😉 Jag skulle nog ändå behöva handla lite, så jag har något till lunch imorgon.

Däremot tänker jag inte hamstra, inte på något vis. Jag har dasspapper hemma, så jag klarar mig. 😆 Mat finns alltid, i en eller annan form; på burk, fryst, torkad, och oftast färsk. Jag retas med B och säger att man blir sådan av att växa upp i en skogsby utan affär: man lägger alltid upp ett litet lager.*

Corona ställer till det ordentligt, inte bara här utan i alla länder. Folk stannar hemma (frivilligt eller i karantän), resebolag/ hotell/ restauranger/ affärer säljer mindre. Om skolorna stängs, vilket har skett i andra länder, måste någon vara hemma och ta hand om barnen. Idrottsevenemang och andra nöjen ställs in och skjuts på framtiden.

Mycket kommer att få stora återverkningar på ekonomin, många mindre företag kommer att gå i konkurs. Även de stora företagen har börjat dra åt sig öronen, främst inom turistbranschen – än så länge. Få se när och hur detta slutar…?


*) Vi hade affär i Byn när jag var liten, men allt eftersom tiden gick och kundunderlaget krympte, minskade både utbud och öppethållande.