Allmänt

Aprilväder i mars

Dagens väder: -4 grader, stark blåst med små vassa snökorn, som lägger sig som ytterligare ett lager att glida under fötterna, på isen som gömmer sig under haglet vi hade sedan tidigare… 🙄 Det var INTE optimalt att ta omvägen förbi soptunnorna i morse, men jag klarade det utan att falla.

Mina knän har nu uppnått samma värknivå, båda två, så jag haltar lika på båda. Det är ett helvete att ta sig uppför eller nedför trappor, bara så ni vet, men det får ta den tid det tar. Jag har ju flex, så jag behöver inte skynda mig på morgonen. 😉

I morse påminde de på nyheterna om att idag är sista dagen att deklarera, om man vill ha pengar tillbaka till påsk. Hupp!?! Jag har för mig att jag deklarerat, men det var omöjligt att logga in på Skatteverket för att se om jag mindes rätt. Alla andra ska väl också dit idag, men jag har bestämt för mig att jag fixade deklarationen nästan direkt den kommit…?

Däremot ska jag ringa farbror K för att kolla om han fått sin deklaration och om han gjort den. Jag minns inte att jag sett den hos honom? Snabb koll med A, som säger att han inte sett till varken K:s eller sin egen pappersdeklaration, och frågade om jag fått min??? Jag vet inte om jag alls får någon, då jag deklarerat online? (K vill ha sin på papper, som det alltid har varit, och A har inte förenklad deklaration.) Förra året, i det allmänna kaos som rådde, med K som åkte ut och in på sjukhus, samtidigt som H var sjuk, gjorde jag K:s deklaration åt honom. I år gör han den nog själv.

Kycklinggrytan blev gjord igår! Den var god, men jag tog nog för mycket jordnötssmör. Jag gillar inte jordnötter så särskilt mycket, men äter det ändå, så det var en helt OK rätt. Nästa gång ska jag halvera mängden jordnötssmör, eller utesluta det helt. Grytan blev hot-hot-hot med mycket chili! 😉 Jag sparade rester i två lunchlådor, så A också får smaka, men sparar min lunchlåda till middag istället. (Ev gör han det också. Jag har varnat honom att den blev stark.)