Allmänt

Härliga fredag!

Solen skiner och det varken snöar eller regnar! Just nu, i alla fall – vi får väl se hur vädret utvecklar sig… 🙄 Det var ändå skönt att se solen i morse igen! 🙂 Graderna låg – när jag var kvar hemma och kollade – på ca ½ minusgrad, och dessutom blåser det svinkallt. Nå, det är vårväder.

Planerna inför helgen består mest av tvätt, som vanligt. Jag får se om det blir något av det, som vanligt. Oftast stannar planerna på just planeringsstadiet. Speciellt om de innefattar tvätt. (Jag ska inte ens nämna tvättvikning – vilket jag nyss gjorde! 😉 ) 😆

Idag luktar doftar jag Magnetism. Jag har provat alla tre parfymerna olika dagar för att kolla vilken jag gillar bäst. Hittills har jag kommit på att Peace & Love är den jag gillar minst, även om jag inte ogillar den. Nu återstår toppstriden mellan Magnetism och Extreme. 😉

Angående parfymer; finns det bara sprayflaskor med parfym nu för tiden? Jag har haft yttepyttesmå parfymflaskor, där man tog en droppe på fingertoppen för att sätta bakom örat (eller valfri annan plats). Finns inte sådana flaskor längre? Eller är det jag som kollar i fel onlineshoppar? 😉 Jag köper sällan parfym och har inte köpt en liten flaska på många år, och har inte gått in i en parfymaffär IRL på ännu fler år.

De där små flaskorna var perfekta som ”provflaskor”, för att se om man gillade doften eller inte. Att prova parfym IRL i en affär är värdelöst, för till slut står man där, inpyrd av alla möjliga dofter samtidigt och har noll koll på vilken som luktar bäst. Det är ju onödigt att köpa en stor (spray-)flaska ifall det visar sig att man inte gillar doften.

Jag har tidigare hittat små roll-on-flaskor, som tyvärr utgått ur sortimentet, av ett populärt märke, i storlek som en lite tjockare penna, ungefär. Det är lagom storlek för att hinna prova doften några dagar och se om man gillar den. De ”provpennorna” var dessutom skitbilliga, jämfört med att köpa en normal flaska – speciellt som de var på utgåenderabatt. 😉 Tyvärr var den doftserien (jag köpte flera olika) inget för mig, men jag hade gärna sett den provmodellen hos fler tillverkare.

OK, då har jag gnällt färdigt för den här gången! Nu ser jag fram emot en hyfsat varm helg, även om de inte lovat sol. Jag ska ändå vistas mest i källaren, om allt går enligt planen.