Allmänt, Foto

Glömsk

Jag glömmer jämt att fota sådant som skulle passa till inläggen jag planerar att skriva. Idag, t ex, skulle jag ha fotat krumelurgubben lille J ritade på min kyl* senast de var hos mig, men det glömde jag. Så typiskt mig. 🙄

Jag saknar de små liven, även om jag får höra dem slåss i bakgrunden när jag pratar med B i telefon. 😉 Vi får börja köra videosamtal, på ett eller annat sätt, tror jag. B kan kanske be dem rita något åt mig och posta det som vanlig snigelpost tills vi kommer igång med videosamtalen?

Helgen har varit lugn och behändig. Jag har inte vare sig tvättat, diskat eller städat, så Snigelskalet ser ut som ett bombnedslag just nu, men jag får skärpa mig lite den här veckan. Om inte annat så behöver jag komma igång med tvätten. Den iddes jag inte ta itu med under helgen (läs: jag hittade rena underkläder).

”Skuggjägaren” var spännande, och mördaren var helt oväntad – för mig, i alla fall! 😳 Nu ska jag hitta någon annan bok att lyssna på, förutom den jag läser som e-bok (”Ranish Tweed” av Peter May), men jag har en lååång lista med böcker som väntar på sin tur. Det gäller bara att välja ”rätt” i den långa listan. 😉

Vädret har varit mulet under helgen. I lördags var det kallblåsigt men igår var det betydligt mer vindstilla, och fler plusgrader än jag är van vid, så jag ställde faktiskt upp altandörren någon timme för att släppa in våren. 🙂 Froppisen roade sig med att gå ut och in flera gånger, eftersom dörren var öppen och vädret var fint, men stannade ändå på altanen. Inte förrän sent på kvällen (när jag var ut och rökte) smög hon iväg på den skare som frusit till när det blev kallare.

Jag upptäckte att ”True detective” har kört igång tredje säsongen! 🙂 Nu har jag inte sett första avsnittet än, men får väl kolla det ikväll – om det finns kvar på SVT Play – innan jag ser nästa avsnitt; jag tror serien går på tisdagar? Play-tjänsterna är fenomenala, men tyvärr har inte min TV appen för SVT Play, som har de bästa filerna/ serierna/ dokumentärerna. Till playtjänsten i mitt Viasat-abonnemang finns ”SVTr” som visar en begränsad del av SVT:s utbud, men den är helt värdelös. Ja, OK, inte helt värdelös, men väldigt svårhanterlig.

Det enda som irriterar mig med SVT är att de tar t ex BBC:s dokumentärer och lägger på svensk berättarröst. Det gör att jag inte kan ligga åt ”fel håll” på soffan (med det döva örat uppåt och det hörande örat i kudden) och läsa textremsorna. Nå, det är en petitess i sammanhanget, jag ser alldeles tillräckligt mycket på TV i alla fall. 🙄


*) Jag har en liten ”anslagstavla” för whiteboardpennor på min kyl, han har inte ritat på själva kylen.

2 kommentarer på “Glömsk”

  1. Du får köpa dig en Chromecast så kan du använda appen på telefonen och casta dem till TVn.

Kommentarer är stängda.