Allmänt

Nya recept

Det är så typiskt mig: jag kollar på nya recept för att få inspiration – och sedan går jag hem och lagar maten som jag alltid har gjort, i alla fall. 😳

Ibland köper jag hem någon ”ny” ”spännande” ”exotisk” ingrediens (nu pratar vi om någon som tycker kokosmjölk är exotisk…) för att provlaga något recept – och så slutar det med att jag ändå lagar rätten som vanligt, och kommer på i efterhand att ”javisstja, man skulle ju si och så, och så hälla kokosmjölk över i slutet” (för att återvända till kokosmjölken).

Ibland provköper jag något jag hört talas om (ja, jag är väldigt konservativ i min matlagning) men inte vet vad jag ska ha det till… Ibland är jag periodare angående vissa ingredienser: ett tag satte jag oliver i allt. Nu, under dessa handla-så-sällan-som-möjligt-dagar, hittar jag spännande grejer i skafferiet! Det är främst där jag gömt ”nya” ingredienser, då kylskåpet är litet och jag rensar det ofta.

Det kan bli en del ”nya” rätter under veckan, trots att jag skrivit upp ”gamla vanliga” på matsedeln. En eller annan oväntad ingrediens kanske slinker ner i grytan, när jag står vid spisen… *he he*