Allmänt

Hemesterplaner

I år är det inne att ha hemester eller svemester. Jag har förstås legat steget före i många år, och kört in mitt vinnande koncept på hemester utan att ens reflektera över ifall jag var inne eller ute. Mina semesterresor består av över-dagen-resor, ensam i egen bil: naturlig karantän. Behöver ni tips & råd om hur man utvecklar sin folkskygghet håller social distans så har jag svaren! 😆

Planerna för årets semester är att ta mig till L (barnbarnen) och H (IKEA) åtminstone en gång vardera. Två dagsutflykter, det är allt! 🙂 Annars har jag en massa olästa/ olyssnade böcker, drivor av tvätt, oputsade fönster – ja, ni ser. Jag får nog dagarna att gå utan att behöva flänga land och rike runt.

Visst går det att resa bort under semestern, om man absolut måste. Jag tycker personligen att man ska ta sig en extra funderare över hur nödvändig den resan egentligen är, och hur man ska lyckas hålla hygien & avstånd under resans gång. Men är man OK med det, så är det upp till var och en att bestämma. Det är ju det som är det fina i kråksången: vi får bestämma själva!

Om flygbolagen packar flygen fulla, har man faktiskt rätt att vända i dörren och kliva av resan. Visserligen blir man av med pengarna för biljetten, men där kommer det personliga valet igen: riskera att bli smittad eller resa bort. Man måste inte åka bara för att man köpt biljett. Synd att pengarna försvinner, men det är ett val man gjort. Det är faktiskt varken tvång eller mänsklig rättighet att åka bort på sin semester.

Och dra inte den om att ”det är synd om barnen” som måste stanna hemma. Mina juniorer har blivit väluppfostrade samhällsanpassade individer helt utan annat än korta bilresor under semestrarna. Funkade det på dem, så funkar det på andra barn, för gudarna ska veta att jag inte är/ har varit någon supermorsa. Vi har helt enkelt inte haft råd, utan har fått göra annat istället för att resa.

Under en hemester (med eller utan barn) kan man packa picknick och åka till skogen/ grillplatsen/ älvstranden/ varsomhelst, med eller utan sådant som behöver grillas (smörgås och saft/ termoskaffe/ -oboy funkar bra om det inte är lämpligt att göra upp eld). En liten rundresa efter småvägar man aldrig kört till just det speciella resmålet, då det alltid annars går så mycket fortare att åka Stora Raka Vägen. Tälta hemma i trädgården – jättespännande! *

Från det ena till det andra så lever min födelsedagsblomma fortfarande! Jag tog hem den och ställde på köksbordet, så jag kommer ihåg att vattna den då och då. När den hänger över krukkanterna, ända ner till duken, häller jag i en flaska vatten** – och hips vips har den rätat på ryggen igen! 😆

Andra blommor har inte hittat vare sig hem till mig eller till de gravar jag har hand om. Jag vet, det är snudd på oförlåtligt, men jag har helt enkelt inte orkat ta itu med det. Nu vete tusan om det går att få tag i blommor som passar på gravarna, men blommor till altanen kanske går att köpa. Om jag alls ids skaffa några i år.

Planen är att handla idag. Tyvärr vill alla andra också handla idag, då det är olika tisdagsrabatter i affärerna. 🙄 Jag tog svängen förbi min affär när jag skulle hem på lunch, för att se om det var läge att hinna handla redan under lunchen. Ha! Parkeringen var full med bilar, trots värmen.

På tal om värmen; jag kör min rullande bastu 😆 till och från jobbet varje dag, och njuter av att jag åtminstone inte har skinnklädsel på sätena. De skulle bränna arslet av mig sedan bilen stått i stekande sol hela dagen. Bara att ta i ratten utan handskar kommer att ge mig brännblåsor vilken dag som helst, för det är verkligen olidligt varmt nu.

Kvällens planer blir att se ”Morden i Midsomer” – nya avsnitt denna sommar! Jag har haft abstinens, då det inte visades något Midsomer alls förra sommaren (av en eller annan anledning). Det blir ingen riktig sommar innan folk börjar ta livet av varann i de små idylliska byarna, så kommissarie Barnaby får ta tag i saken och reda ut allt. 🙂


*) Det finns mycket att göra även om man ”bara” är hemma.

**) Som den blomdödare jag är, har jag förstås ingen riktig vattenkanna. Jag använder en (urdrucken) liten läskflaska istället.