Allmänt, Foto

Nedräkning

Med idag är det fyra dagar kvar till semestern! 🙂 Jag längtar!

Igår blev jag kvar till halv 6, då jag hamnade i ”ska bara”-träsket, men då passade det bra att fara och handla direkt efter jobbet. Affärens parkering var hyfsat tom, efter att ”efter-jobbet”-rushen gått över. Jag köpte kattmat, och diverse människomat, men vet ändå inte vad jag ska äta idag… 🙄 Nå, jag hittar på något, även om jag eventuellt måste handla ännu en gång för att få tag i varor jag glömde. (Inget viktigt, jag får ihop middag ändå.)

Ikväll blir det ”Morden i Midsomer” som gäller, efter ”Allsång på Skansen”. (Ni kan ta upp era tappade hakor nu.) Jag råkade se slutet av allsångspremiären när jag väntade på Midsomer, och blev helt tagen av programledarens (jag är dålig på namn…) energi – tänk att hålla igång allsången utan publik som sjunger! 😯 Visserligen var det infällda små bilder av folk som kollade och sjöng via appen (?), men ändå.

Planen för kvällen är att byta om till pyjamas så snart jag kan, så jag kan vända klänningen (som jag hade besvär med igår, då den flashade mig) avig och byta ut säkerhetsnålarna mot handsydda stygn på rätt ställen. Den är snygg på, speciellt när alla delar hålls på plats. 😉

Det verkar som att vädret ska bli soligare mot slutet av veckan, men vi får väl se. Idag är det grått, men regnar inte. Inte just nu, men det var blött på altantrappan i morse. Det kan bli åska framåt dagen, men jag tror inte det är tillräckligt varmt för det just här och nu. Den som lever får se.

Ursäkta mina krokodilrynkiga fingrar, men det är inte lätt få en bild av högerhanden att bli bra, då man är gravt högerhänt. Jag kan knappt hålla i mobilen med vänster hand utan att tappa den, ännu mindre ta en bild… Jag ville visa ringen jag har idag: en ring som är tre ringar, som liksom glider över varandra när man skjuter ner den över fingret. En liten ”diamant” (av äkta glas/ plast) sitter på en av ringarna. Lite glitter måste jag ha! 😉

När jag var ung, typ gymnasiet, hade jag en liknande ring – minus diamanten – som jag var väldigt förtjust i. Tyvärr har jag för vana att inte ta av ringarna när jag tvättar händerna, så den blev till slut tre grå matta ringar, istället för en-gul-en-röd-en-silver-ring. Självklart var den inte äkta, och det är inte den nya heller.

Haha, jag minns delar av gymnasietiden… Jag kom t ex på den perfekta pannkakssmeten, som går att fördubbla/ halvera efter behov. Jag kom på att färdiggrillad kyckling var jättegott att äta tillsammans med legymsallad (!), inte potatissallad. Jag har vaga minnen av pyttipanna i konservburk? För att inte tala om köttbullar med sås i konservburk.

På den tiden var det inte vanligt med frysta färdigrätter, då mikron inte var uppfunnen (eller åtminstone inte något som vanliga människor använde). En del av dessa mer eller mindre underliga matvanor lever fortfarande kvar, och jag kan koka ihop en middag av det som finns hemma – även om det inte var tänkt att de ingredienserna skulle passa ihop. 😉