Allmänt

Plötsligt händer det!

Efter månader av tvekan, satte jag mig till slut igår och skrapade ett gäng Trisslotter som jag samlat på mig* allt eftersom tiden gått. Tänkte det var bäst att kunna lösa in eventuella vinster innan tiden gått ut. Jag skrapade lott efter lott, men det var bara småvinster.

Vad som plötsligt hände, istället för storvinsten, var att jag försov mig ordentligt i morse! 😯 Jag måste ha råkat stänga av alarmet istället för att snooza, så det var en chock att vakna 1½ timme för sent. Där var läge att utnyttja flexen. (Jag hann till jobbet inom tidsramarna.) 🙂

Min jobb-laptop ville inte samarbeta med mig igår, så jag fick klara mig med hjälp av A:s dator, på det gemensamma mötet vi höll under eftermiddagen. Det gick bra, alla fick tid att – senare, på sina egna rum – reflektera över det som sagts och visats under mötet. Jag bokar in hela eftermiddagen just för att deltagarna ska ha tid att prova det vi visat/ diskuterat direkt efteråt, även om själva mötet är kortare än den inbokade tiden. Annars hamnar det i ”sen”-högen och det vet vi hur det går med den…

UPDATE
Jag använde samma boka-lite-för-länge-princip på dagens förmiddagsmöte, vilket var uppskattat. Jag avslutade mötet men alla satt ändå kvar och njöt av att ha tid över, till att göra ingenting. OK, vi hade lite smått & gott att diskutera, som inte hörde till mötet (typ vad vi gjort under sommaren, vem som fått barn/ barnbarn sedan förra mötet, etc. 😉 ) men som vi ändå tog oss tid för. Det var inte så mycket tid till övers, men i vanliga fall drar vi över tiden istället, då vi ofta har många ärenden på agendan.


*) Jag är med i en undersökning och får Trisslotter skickade till mig varje månad som tack för hjälpen. Brukar bara slänga dem i en skål på bänken utan att idas skrapa, med tanken att det ska göras ”sen”.