Allmänt

Lite besviken

Det är så länge sedan jag gjorde kycklinggryta, att jag glömt bort hur man gör. 😳 Så tror jag, i alla fall, efter att ha smakat på den intetsägande rätten jag fick ihop igår. Oftast ugnssteker jag filéerna, bara för att det är enkelt, men nu tänkte jag göra min goda kycklinggryta igen.

Ack, vad jag bedrog mig. Jo, det blev gryta, men den smakade ingenting. 🙁 Den blev inte dålig, bara… urvattnad? Nå, den duger att äta. Jag får göra ett nytt försök nästa gång att komma ihåg vad jag egentligen brukade stoppa i grytan förut. Det saknas något men jag vet inte vad…?

Det kan förstås bero på att jag rensat ur kryddhyllan ordentligt. Nu minns jag inte exakt när det var, men i våras/ somras någon gång? Då slängde jag en massa kryddburkar som samlat damm (och flott…) i åratal ovanför spisen. Planen var egentligen att rensa för att få plats med kryddorna i en kökslåda – men jag kunde inte förmå mig att offra någon låda, så kryddorna blev kvar ovanför spisen, dock ett mindre antal sorter.

Vad som verkligen behöver rensas nu, är skafferiet. Kylen är liten och där håller jag efter, varje gång jag handlar. Om jag inte har ordning där, ryms inte kylvarorna jag köpt hem. Däremot har allt möjligt (och omöjligt) fått flytta in i skafferiet, som nu är en oöverskådlig djungel av flaskor, burkar och paket huller om buller. Månntro hur många dubbletter jag har därinne?

Vad jag inte tänker göra, är att skaffa prydliga genomskinliga burkar att hälla upp diverse torrvaror i, för att det ska se prydligt ut. Då tappar man hållbarhetsdatum. Men det gör väl inget, kanske du tycker, men jag kan tala om att t ex havregryn som gått några år ”över tiden” inte smakar riktigt OK.

Problemet för mig, som inte längre är någon storkonsument av torrvaror, är att det ofta är alldeles för stora förpackningar. Förr (när juniorerna var yngre och bodde kvar hos mig) brukade jag t ex baka – numera händer det en gång vart femte år, ungefär. Och då är det ofta, om det inte är mer än fem år mellan! 😉

Dessutom glömmer jag om jag har den ingrediensen hemma, och jag orkar inte plöja igenom alla hyllorna i skafferiet, så jag köper en ny förpackning när det behövs. Oftast lasagneplattor 😉 men annat drabbas också av dubbelköp.

Det blir nog helgens projekt; att röja och rensa i skafferiet. Om jag inte hittar på något annat. Vi får väl se.