Allmänt

Frosseri

Jag gör inte annat än fyller på fågelmat, känns det som ibland. Varje kväll, när det skymmer och fåglarna gått och lagt sig, fyller jag på frön i fågelmatarna, så de ska ha frukost nästa dag. Idag hade de ätit upp allt när jag kom hem på lunch! 😯

Nu har jag fyllt frö i tre ”rör” och bytt ut talgbollehållaren mot en ”stuga” där jag hällde i de sista nötterna. Sparvarna är som galna när jag fyllt på och kan knappt behärska sig tills jag hunnit ett par meter bort innan de landar för att fortsätta frosseriet. 🙂

Samtidigt tycker jag det är kul att titta på dem, oavsett om det finns mat eller om den är slut. De är ett trevligt sällskap, men skulle vara ännu trevligare om de bara lät bli att skita på mitt broräcke. För att inte tala om hur de skiter överallt på fröbehållarna… Nå, det är inget att göra åt – jag kan inte uppfostra småfåglarna! 😆