Allmänt

Fixat

Efter att ha glömt göra det på måndag, tog jag itu med saken igår: det blev pulled beef av grytköttet, på låg temperatur under många långa timmar, igår kväll. Nu är det klart, så jag behöver bara fixa det som ska ätas till grytan! Kanske Jamies sallad? 😉 Vi får se.

Nu har jag slängt ut julklappsreven i djuphavet: ringde B och messade sedan A och A för att kolla vad de vill ha. I år ska jag vara ute i god tid, även om det kanske känns liiiite tidigt att börja med julklapparna redan nu. Jag meddelade i alla fall B vilken julkalender jag köpt, och att den är åt hela familjen. Ingen risk att hon själv köper en så pass dyr kalender åt dem, men mormor tar sig råd. 😆

Anyway, svärsonen A skickade en bild (länk? Provade inte klicka.) på en sak han önskar sig, medan sonen A inte hade en aning. Nå, nu har jag satt igång tankeprocessen, i alla fall. Annars får jag hitta på något själv. He he. Det kan bli precis vad som helst – han är varnad. 😉 Åt B vet jag precis vad jag ska köpa, men hon brukar läsa här ibland, så det får vara hemligt än så länge. 🙂

Gossarnas önskelistor blir längre och längre ju närmare julen kommer, men julklappar åt dem hinner jag köpa lite senare. Det kan bli flera paket åt dem, eller också gör jag som förra året: varsin stor låda med flera mindre grejer inuti. Då kan man blanda både hårda och mjuka grejer, eftersom mjuka paket inte brukar vara populära.

Själv önskar jag mig inte något särskilt. Snälla barn och mycket skinka, det är väl inte för mycket begärt? 😉 Jag har ingen impulskontroll utan köper direkt det jag ser att jag vill ha, vilket gör det skitsvårt att köpa presenter/ julklappar åt mig. Sorgligt, men sant. Alternativt önskar jag mig något jättedyrt, typ en köksrenovering eller en Lamborghini. Inte nu för att jag vet vad jag skulle göra med något av dem, men bara för att önska mig något.

Haha, köksrenovering, förresten; jag skulle kunna ta mig råd ( = lån) att renovera köket, men jag ids inte. Dessutom ändrar jag mig hela tiden, vilket skulle få katastrofala följder – om inte annat så för kostnaden. Föreställ er att rörkrökaren precis dragit om rören och jag kommer på att diskbänken ska vara i ett annat hörn?!? Eller att skåpen ska vara i en annan färg/ modell/ storlek… 🙄 Nej, köket duger gott som det är. Det har funkat under alla år jag bott där, så det håller nog resten av tiden.

Jag lyssnar just nu på ”Hantverkaren” av Sharon Bolton, och inbillar mig att jag redan vet vem som är mördaren, men har halva boken kvar så det kan hinna ändras. 😆 Dessutom har jag börjat läsa ”Ut ur skuggorna” av G.R. Halliday, men där släpar jag lite efter. Det är ett tag sedan jag läst i den, men jag har någotsånär koll på vad som hänt hittills. Igår hann jag dessutom kolla in ett gäng nya böcker som fick fylla på min att-läsa-lista. Jag kommer aldrig ikapp, utan brukar då och då rensa bort sådant jag misstänker att jag inte gillar.

Till exempel så kommer Årets Mest Hypade Bok att plockas bort från listan (ifall jag inte redan tagit bort den): ”Där kräftorna sjunger”. Just sådana böcker som ”alla” har läst brukar jag hoppa över. Jag har blivit besviken så många gånger, så nu ids jag inte längre engagera mig. Först när jag ser boken och ”läser baksidan” verkar den läsvärd, men ju fler lovord den får, desto mindre intressant blir den.