Allmänt

Fredagen den 13

Dagen börjar inte bra. Jag har en fruktansvärd huvudvärk, som beror på att jag sovit snett eller haft en knöl i kudden eller något sådant. Spela roll, det kommer att gå över, och det är inte migrän. Jag behöver inte ligga hemma med neddragen rullgardin och en hink bredvid sängen, utan orkar faktiskt vara på jobbet, även om jag inte gör många knop. (Inte idag heller… 😉 )

Jag hade ett trevligt uppdrag igår, innan jag gick hem. Min kollega A och jag resonerade oss fram och testade olika saker, innan vi bestämde oss för hur vi skulle göra med ärendet, och det blev hyfsat bra i slutänden. Jag säger bara ”hyfsat” för det kunde vara bättre, men vi bestämde oss för att göra en uppfräschning av ärendet idag. (Det var bråttom, så vi fick släppa fram den ”hyfsade” versionen.)

Vädret är, inte helt oväntat, grått i kubik. Luften är väldigt fuktig, frågan är om det duggregnar en aning eller om det bara är dimma? Det är inte kallt, någon/ några plusgrader, så det är inte halt idag. Tror jag. När jag kom ut och skulle gå till garaget, var det två små filurer (på väg till skolan) som stannat till för att krossa isen i en vattenpöl vid min utfart. Ungar! 🙂

Jag önskar jag kunde få min laptop fixad och klar idag, då jag har ett onlinewebbinarium att kolla på efter lunch. På den vanliga (stationära) jobbdatorn har jag varken kamera eller mikrofon, men kan se och höra det som sänds. Med lite tur kan man ställa frågor i en textchatt, det brukar ofta finnas som alternativ.

I dessa coronatider poppar det upp onlinegrejer överallt: seminarier, konferenser, möten, utbildningar, kurser, träffar… Jag passade på att anmäla mig till så många (jobbrelaterade gratisalternativ) som möjligt igår, bara för att jag kunde. 😉 Helst vill jag köra dem hemifrån, med tanke på att vi ska kunna arbeta på distans där det är möjligt. Onlinegrejer går att göra via min egen dator, då jag inte behöver jobbets nätverk för att komma åt dem.

Jag har förstås vanliga arbetsuppgifter jag kan ta hem och göra också, ifall jag känner för att isolera mig, men till dem måste jag ha jobblaptopen. Annars kommer jag inte åt de program jag behöver – de ligger i jobbnätverket innanför brandväggen och går inte att komma åt med hemdatorn.

UPDATE
Jaaaa!!! Min laptop är klar och kan användas, åtminstone på jobbet. Nu ska jag bara prova den hemma också!

2 kommentarer på “Fredagen den 13”

  1. Vi sitter hemma och jobbar på heltid igen – som vi gjorde hela våren.
    Vi var inne och jobbade på kontoret varannan dag efter semestern. Det var en perfekt mix. Men nu biter vi ihop.
    Det funkar ändå hyfsat rent jobbmässigt, fast man saknar sina kollegor – och får en överdos av sin familj…

    Idag ska vi testa on-line AW för första gången. Det blir raj-raj, eller nåt…

Kommentarer är stängda.