Allmänt, Foto

Mellandag

OK, jag är på jobbet igen, istället för på någon mellandagsrea. För övrigt vet jag inte om det blir några mellandagsreor i affärerna i år, men jag tänker inte köpa något nytt. Jo, jag fick ett par presentkort till julklapp, som jag ska handla upp – men inte just nu.

Förutom det fick jag ett trevekars doftljus i burk (luktar verkligen gott, fast jag inte provat tända det än), en flaska glögg, och precis vad jag önskat mig: en matberedare! Nu väntar jag bara på att julmaten ska ta slut någon gång, så jag kan börja använda den. OK, jag kan ju tjuvstarta med att göra en potatisgratäng eller pajdeg, men just nu är min längtan efter sådana rätter inte så stort.

Dessutom fick jag ett skolfoto av lille J, som börjat ettan och alltså tagit skolfoto för första gången! På tal om foton, så ville inte han vara med på familjefotot jag skulle ta av hela gänget framför granen. Det krävdes en hel del övertalande och viftande med armarna innan jag lyckades få en bunt bilder att välja mellan – på både A:s (eller B:s?) och min egen telefon – med varierat resultat. Alla blev hyfsat nöjda! 😆

Vädret har varit snö, snö och ännu mera snö. Igår gick graderna från -12 till +-0, så den torra, lätta snön har nu blivit blötare och tyngre. Där fick jag för att jag inte skottade igår! I morse fick jag nästan bryta mig ut genom ytterdörren, då det drivit ett par decimeter snö på bron. Hipp hurra. Bara att skotta bort hela rasket ikväll. Jag kunde inte göra det i morse, då jag hade handväskan och flera soppåsar med mig ut (soptömning idag), så jag roade mig med att trampa fast snön ordentligt på trappstegen istället. 🙄

Nå, jag ska inte klaga – traktorn hade tagit hela gården + plogkarmen i morse, så jag behöver bara skotta balkongen, altanen, bron och gången ut till gården ikväll. Och vid postlådan/ soptunnorna. Och till fågelmatarna. Och närmast framför garagedörrarna. Lätt som en plätt! 😉

Tvätten är fortfarande orörd, men nu börjar det sjunga på sista versen. Verkligen. Jag har de mest fantastiska klädkombinationer ni kan tänka er, beroende på vad jag hittar i röran i sovrummet. Suck. Dags att vika och tömma undan lite – men jag har ju hela nyårshelgen på mig! 😳

Nyåret kommer att firas i största möjliga lugn och ro; jag och katten tillsammans på soffan framför TV:n. Så brukar nyåren se ut för mig, och om vädret är bra kanske det går att se om någon skjuter upp raketer i närheten. Förra året var det bara ett ställe som hade raketer jag kunde se, men tidigare år har det smällt både här och där. Vi får väl se hur det blir den här gången. Med lite tur håller jag mig vaken till midnatt. Eller också hinner jag vakna innan dess. 😉

UPDATE
Jag hann faktiskt skotta hela bron under lunchen! Visserligen slarvigt, men den blev mycket bättre än innan skottningen. Inte nog med det: jag hann dessutom äta. Nu är det bara resten kvar att skotta, men jag ska ju ha något att roa mig med ikväll också, eller hur? 😉

Vi har alltså fått minst 2 dm snö under julen, men jag tar skottandet med ro. Det är ju bara ”små” bitar kvar, då traktorn tagit den stora biten: hela gården. Jag får kämpa på i min egen (lugna) takt och ta en bit i taget, så går det nog bra.