Allmänt

O-ordning

Det blev riktig o-ordning på jobbet redan igår. Mattan i mitt kontor behöver fixas, och det ska göras nu. Jag fick snabbt plocka ihop mina grejer och kunde – som tur var – flytta in i A:s rum, då hon är ledig måndag-tisdag. För att arbetet med mattan ska bli riktigt klart (och så limmet hinner torka/ härda) ska jag dessutom jobba hemifrån på torsdag.

Nu drabbas jag av att alla som går förbi hajar till och kallar mig A. Det kan jag leva med! 😆 Det är verkligen uppochnervända världen i vår korridor dessa dagar. Vår halvtidare A har tillfälligt gått upp till heltid, och jag är inte van att se henne här på morgnarna.

Tyvärr drabbas jag av uteblivna fikastunder, då ingen av mina kollegor som jobbar de här dagarna brukar fika!?! Ibland kommer jag ihåg fikat av mig själv, utan att någon påminner mig, mest för att jag behöver koffein innan jag tar itu med ”besvärliga” ärenden. Idag har jag stängt telefonen så jag får sitta ifred med de arbetsmoment som är värst, tar längst tid, och kräver stor noggrannhet.

Det hindrar förstås inte fler ärenden från att glida in från sidan, antingen via mail eller via någon annans telefon… Skrivbordet dignar av små gula lappar med olika namn, ärenden och telefonnummer. Kul att jag är populär! (Det där skulle föreställa ironi.) En fördel med post-it-lappar är att jag kan flytta om prio-ordningen på dem allt eftersom ärenden trillar in.

Gårdagens middag, för den som undrar, blev faktiskt de k-bullar m pot o sås som jag planerat. Dessutom blev det ett par lunchburkar över, så det går fort att laga lunch idag. 😉 Jag handlade inte igår, svepte bara förbi macken och köpte cigg, för att fylla upp basvarorna: kaffe och kattmat fanns redan hemma. 😆 Då får jag handla idag istället.

Planen var att använda den motorvärmarstolpe jag brukar låna under de kallaste dagarna, men till min stora fasa var den vandaliserad när jag kom i morse. Då får jag dras med kall bil när jag far och handlar, för det är fortfarande kallt. Visserligen ”bara” -17 grader, mot gårdagens -20, men det är ändå kallt. Rutorna immar igen på insidan och fryser till en eländig isskorpa som inte går att få bort. 🙁