Allmänt

Resfeber

Så fort vaccinationerna kom igång, började reslusten slå klorna i folk igen. Jag förstår inte det. OK om man har en nära anhörig (som kanske dessutom är sjuk) i ett annat land, men att åka utomlands på semester??? Jag vill inte ens åka på semester inom landet, och definitivt inte utanför…

Jag nöjer mig med att resa elektroniskt: med dator eller mobil kan man komma vart man vill i världen, utan att ens lämna soffan! 😆 Billigt och ingen risk för konstig mat.

Visst suger shoppingivern i mig ibland, för inte är det samma sak att shoppa online som att shoppa IRL – men man kan få betala ett (för) högt pris för den shoppingrundan. Det går trögt för många små butiker nu, för att inte tala om restauranger.

Där är en sak jag saknar; att åka till V eller N och slå mig ner för att äta något gott, kanske träffa någon jag känner att snacka med… Nu har det blivit hämtpizza några gånger men det finns ju mycket annat gott att äta. *längtar* Speciellt sedan de hårdare restriktionerna kom, har utematen uteblivit för min del.

På tal om mat, jag gjorde minestronesoppa igår, och den får godkänt. Jag använde det jag hade hemma, d v s följde inte receptet så jättenoga, glömde ett par ingredienser, men jag blev mätt. Och det blev rester till idag. Det var (nästan) huvudsaken. 😉