Allmänt

Efterrätt

Bara för att det är tisdag, tror jag att jag ska laga efterrätt idag, så jag har något gott efter middagen. Baraföratt. 🙂

Egentligen har den där efterrätten varit på gång ett tag, men jag har inte tagit itu med den – förrän lusten slog till idag! OK, jag gillar godsaker varenda dag, inte bara tisdagar, men det är dags nu. (Läs: innan datumet för bäst-före blir alltför avlägset i tiden… 🙄 )

Nuförtiden kallas man ”klimatsmart” om man använder upp sina varor i kylen, istället för att slänga dem när datumet gått ut. Jag kallar det uppväxt-i-en-by-utan-affär. OK, vi hade affär, men med väldigt begränsade öppettider, speciellt på slutet. På den tiden fanns det inte ens bäst-före-datum på alla matvaror – möjligen på mejerivarorna, men inte mer än så. Man fick lukta och smaka, helt enkelt. Och – observera detta – vi har alla överlevt. 😯

Det var kallt idag, oväntat kallt. Igår var det kanske -10 grader, idag var det -20. 🙁 Hupp! Som om det inte räckte med kylan, så har det dessutom börjat snålblåsa, genom märg och ben. Trots kylan skyndade sig en liten frusen katt ut, för att göra det som behövdes under altanen, men när hon var klar ilade hon till badrumsgolvet och parkerade sig. Jag förstår henne. Jag hade gärna själv lagt mig där. 😉

Även idag har vår chef uppmanat oss alla att arbeta hemifrån så mycket vi kan, så jag samlar ärenden-att-ta-hem på hög. Vissa saker måste göras på kontoret, men det som går att spara till hemarbete lägger jag åt sidan. Nu vet jag inte hur jag ska lägga upp det hela men kommer att stanna på jobbet idag, i alla fall.

Vi har möjlighet att jobba även halva dagar hemifrån, men det är så mycket plock och bök att flytta dator och arbetsmaterial fram och tillbaka, så jag ids inte för bara en halv dag. Att däremot jobba heldagar hemifrån går bra, jag behöver bara skaffa mig en bättre stol så kan jag fixa till datorhörnan i vardagsrummet. Till dess jobbar jag vid köksbordet.

Ett av problemen med min datorhörna är kontakten, rättare sagt bristen på kontakter. Då mitt hus är byggt runt mitten av 50-talet, så sitter en del eluttag väldigt underligt placerade. Inte nog med det, de är alldeles för få. OK, det går att lösa med skarvsladdar med flera uttag, men det blir ett himla sladdande kors och tvärs. 😉 I-landsproblem, jag vet, men lite irriterande.

Däremot fungerar (det trådlösa) bredbandet/ fibern alldeles utmärkt! Jag har inte haft några problem med vare sig internet eller TV, sedan jag bytte från parabol-TV. Enda problemet där, är att jag inte har sändning till TV:n i sovrummet, men min plan för den TV:n är att bära upp DVD-spelaren och filmerna till sovrummet, så kan jag se dem där. Vilket år som helst… 🙄

UPDATE
Under lunchen var det bara -13 grader, med lätt snöfall. Håhå jaja, det blir till att skotta lite ikväll. Främst måste jag skrapa bort allt jag trampat fast på trappstegen, då de blivit väldigt ”vingliga” att gå på. Under den lätta pudersnön ser jag inte att det är hårda isklimpar, så fötterna vrickar iväg åt olika håll när jag går där. 🙁 Och jag har bara mig själv att skylla.