Allmänt

Svinkallt

Dagen började med -28 grader. Jag bestämde snabbt att snika åt mig en motorvärmarstolpe utanför jobbet idag, då jag vet att värmaren är ledig vissa dagar och jag kan använda den utan att stå i vägen för den egentliga användaren. *brr*

Froppisen lurade mig i morse. Hon vill – trots kylan! – helst gå ut och göra det som behöver göras, under altanen. I morse såg jag henne gå ut medan jag rökte men jag såg henne inte komma in igen. Jag väntade och väntade, tog en till rök – men ingen katt dök upp. Då gick jag in och kollade – och där var hon! Låg bekvämt utsträckt på badrumsgolvet och undrade varför jag dröjt så länge… Det är rart med djur. Ibland. 😉

Jag har bittert ångrat att jag inte valde även idag som jobba-hemifrån-dag, och tog hem lilldatorn igår. Då hade jag sluppit ge mig ut i kylan, men nu är jag ju här. Lunchburk (det sista av kycklinggrytan) är med, så jag slipper åka hem under lunchen eller vänta utanför Grillen. Nå, det går nog bra, jag har ju stulit en motorvärmarplats. 😉

Vi hade morgonmöte med cheferna idag, angående Smittan. Här har skett en explosionsartad smittspridning de senaste veckorna, men än så länge har varken jag eller någon anhörig drabbats. Däremot vet jag vänner som fått otyget i familjen – men ingen jag träffat IRL, bara online eller via telefonen.

Det diskuteras olika sorters skydd mot viruset, men det viktigaste är väl att munskydd skyddar mot att du smittar andra, visir skyddar dig mot smitta från andra. Vaccinet skymtar som en ljusglimt i fjärran, men det kommer att dröja ännu ett tag, och smitta kommer ändå att spridas. Alla tar ju inte vaccinet; en del kan inte p g a sjukdomar, andra är helt enkelt vaccinmotståndare (vilket är vansinnigt, men det är en helt annan historia) och jag tror att barn (under 16 år?) inte ska ta vaccin? Och gravida?

Det största skyddet mot smitta är trots allt att undvika att träffa andra. Jag gör så gott jag kan; håller avstånd på jobbet, fikar på kontoret, låter bli att handla så länge jag kan och väljer då tider som få andra kunder väljer. (I söndags morse var det lugnt på affären, kan jag säga.) Jag umgås med folk via telefon/ mail/ onlinemöten och jobbar hemifrån så ofta jag kan, beroende på olika arbetsuppgifter.

Idag ska jag förbereda de ärenden jag ska göra hemifrån under torsdag och fredag. Låt mig säga som så: det blir inga sötebrödsdagar att slappa mig igenom, jag är redan fullbokad och håller tummarna att det inte ramlar in fler ärenden. 😳 Problemet just nu är att jag behöver utskrifter att ta med hem, och vår skrivare på avdelningen har lagt av. Igen. Suck. Jag tror den retas med oss.

Jag har – förstås – glömt att ta upp laxen från frysen i morse, så den blir middag imorgon istället. Dagens middag blir nog te & smörgås, då jag äter de sista resterna av kycklinggrytan till lunch. Då klarar jag mig bra ändå. Froppisen har fått frukost innan jag gick, och hon har torrfoder & vatten ifall hon skulle få slut blötmat innan jag kommer hem och ger henne middag. 😉