Allmänt

Freeedag

Solen skiner, fåglarna kvittrar – och jag också (både skiner och kvittrar)! 😉 Jag hade tänkt lägga in en bild på solkatten jag har i soffan, men just nu vill inte min mobil ladda upp bilden. Vi får se, den kanske kommer senare.

Förutom att jobba har jag packat upp mitt nya bankkort, som är av så ny superslimmad modell att jag först inte trodde det var äkta: namn och kortnummer är inte präglat (som på gamla kortet) utan står på baksidan av kortet?!? Ja, ja, det gick att aktivera online, men jag tar – för säkerhets skull – med mig både det gamla och det nya kortet när jag far och handlar, senare idag eller imorgon. (Sedan klipper jag förstås det gamla, när jag vet att det nya funkar.)

I julas fick vi presentkort, från både jobbet och facket. Jag har inte använt mina än, men vet vad jag ska köpa: en liten elektrisk grill, som går att använda både utom och inomhus. Den jag spanat in (på olika bäst-i-test-sidor) är ganska dyr, men med presentkorten blir den genast mycket billigare, eller hur? 😉 Återstår bara att se om den finns hos någon av våra lokala handlare, där presentkorten gäller. Annars får jag köpa något annat.

Handlarna/ butikerna på orten har gått ihop och ger ut gemensamma presentkort, för att man ska kunna handla i valfri affär – på orten. De förlorar i vanliga fall många kunder som åker till större ställen, där varuhuskedjorna har sina lågprisvaruhus. Nu har kanske shopping på bortaplan lugnat ner sig lite, med tanke på corona, men jag tycker det är ett bra initiativ av handlarna. (Jag shoppar ju oftast kläder online, då affärerna inte har damkläder i min storlek, men skulle gärna shoppa här om jag var smalare.) Men, det finns ju annat att shoppa. T ex en elgrill. 😉