Allmänt

Övergiven

Småfåglarna har övergivit mig. Jag fyllde på fröbehållarna förra onsdagen, alltså inte onsdag förra veckan utan onsdagen före det! Nu är de knappt halvfulla, men jag ser inga fåglar som äter. Misstänker att de frön som fattas ligger på marken, de har nog fallit ur behållarna i de kraftiga vindarna som fått allt att svaja. Hmpf. Otacksamma små rackare! 😉

Nu har fler av mina kollegor (läs: A 😉 ) kommit på att det är bekvämt att jobba flera dagar i rad hemifrån. Det är lite bök och stök när man ska jobba hemma, att se till att få med sig allt man kan tänkas behöva, och sedan upptäcka att man ändå glömt ta med något. 🙄 Själv är jag lite sugen på att utvidga hemmajobbet med ytterligare en dag, men vi får se. Det beror lite på vad jag får in för ärenden den här veckan.

Just idag ska jag ägna mig åt sortering. Först sortera i rätt högar, sedan i rätt pärmar. Jag ligger grymt efter med min sortering, men började lite smått förra veckan. Det är ju hundra gånger lättare för de andra att hitta bland mina ärenden om jag sorterar in dem på rätt ställe, eller hur? Ibland får jag ta mig i kragen, och det är idag. 😉

Under helgen, främst lördag, har det stormat och snöat som sjutton. Jag har inte varit utanför ytterdörren på hela helgen, så jag fick skotta mig ut från bron i morse – det hade helt drivit igen gången över plattorna! Däremot har traktorn lyst med sin frånvaro, men snön har lagt sig mer mot ena kanten av gården, med nästan ingen snö alls på andra kanten. Han kommer väl senare. Vi lär få mer snö, än är inte vintern över. *rycker på axlarna*

Jag försöker få ihop en sorts matsedel för veckan och har en del förslag, om jag får tag i det jag behöver. Annars får jag väl göra som vanligt: ändra mig, med eller utan planerad matsedel. Min specialitet! 😆