Allmänt

Utbildning

Jag ska gå utbildning på förmiddagen idag. I ett otrooooligt tråkigt ämne, men det är bara att bita i det sura äpplet och sitta med på utbildningen. Egentligen har jag redan gått den utbildningen, med en utbildare, för några månader sedan, men den utbildaren fick så dåliga betyg av kursdeltagarna att utbildningsföretaget bjuder på samma utbildning ett varv till, med en annan utbildare. *gäsp* Boring snoring.

Gårdagens middag blev god och eftersom jag slängde i en påse djfr gröns också, så har jag rester till middag idag. P g a kursen funderade jag på om jag skulle ta lunchburk med mig till jobbet (-20 grader i morse igen), men jag åker hem och äter – som jag brukar. Det kan bli lite snävt om tid ifall kursen drar ut på tiden, men min erfarenhet av onlinekurser är att de ofta tar slut tidigare än beräknat.

På något sätt räknar man med samma tidsåtgång för kurser och möten som tidigare hållits IRL när de istället går online – men de tar kortare tid online. Jag tror det beror på att det inte blir några diskussioner, som det annars brukar bli. Det har jag märkt på våra egna möten, t ex fackets styrelsemöten eller våra morgonmöten med chefen. Visst diskuterar vi, men inte alls på samma sätt som förr. Lite synd, men samtidigt mer effektivt – det blir inte så mycket kringsnack, även om kringsnacket kan vara intressant. 😉

UPDATE
Utbildningen var bättre än jag väntat mig! Den var t o m intressant vissa stunder, beroende på vilket ämne som behandlades. Tyvärr var stora delar av informationen inte alls riktad mot mig eller min yrkesgrupp, men jag förstår tanken med det hela. Det är ”förändringar” på gång, men det kan ännu dröja länge innan de genomförs.

Jag är grymt sugen på en IKEA-sväng. Visserligen en Click&Collect-sväng, men ändå. Frågan är bara när: fram och tillbaka en vardag efter jobbet eller under en helg? Det är ju säkert mer folk under helgerna – men det spelar ju ingen roll om jag ändå använder Click&Collect. Tja, jag får fundera på saken.

Men åååhhhh vad jag vill gå in och klämma & känna på Vårens Nyheter! Och ju längre det dröjer innan jag tar mig dit, desto längre blir min lista med bra-att-ha-saker… Senast idag, under lunchen, hade A hämtat ett paket med nya handdukar han beställt på postorder, och jag kände att jag ville så gärna kolla om det kommit in några nya varianter på IKEA. Jag har ju lite pippi på handdukar, tyvärr – skåpdörren går knappt att stänga nu för tiden. 😳 Jag måste kanske köpa ett till skåp? 😉

På tal om IKEA: igår har jag burit upp spegeln till vinden, den jag köpte före jul, när jag senast besökte IKEA:s parkering… 🙄 Jo, jag vet – det tar lite tid för mig ibland, men jag har inte haft bråttom. Spegeln är fortfarande i sin förpackning, då jag först måste göra en liten utrensning för att få plats för spegeln där jag planerat att ha den.

På tal om utrensningar… Nej, det tar jag en annan gång. Det är alldeles för mycket och invecklat för att börja fundera på idag. Men jag har en Plan. 😉