Allmänt

Ändrade planer

Vädret sätter käppar i hjulet för mig idag. Jag hade så smått funderat på att stämpla ut tidigt och blåsa iväg till Det Stora Blå Varuhuset under eftermiddagen, men det blir inte så. Det snöar, visserligen bara lite grann, men lagom mycket av lätt fluffig snö gör att det blir mycket snörök längs vägarna. Ja, ja. Jag får åka dit någon annan dag.

Dessutom har jag bokat in folk till ett onlinemöte efter lunch idag, vilket jag totalt glömt bort… Måste nog sätta ett larm på telefonen så jag inte glömmer det innan det är dags. 😉 Min dator vill inte riktigt koppla upp sig mot jobbet, jag kommer åt vissa program men inte andra. Nå, det är inte hela världen, bara lite irriterande.

Jag har plockat fram och tinat kycklingen jag ska fixa till middag idag. (Matsedeln har spruckit för länge sedan, men mest för att jag kastat om rätterna. Gulaschen/ korvgrytan blir imorgon, då fisken blev mer än jag räknat med.) Tänkte gnugga in filéerna med tandoorikrydda och låta dem marineras under dagen, men börjar – av förståeliga skäl – inte grisa med det innan telefontiden tagit slut.

Ett hett tips till mig själv: nästa gång jag planerar att laga/ tina/ värma något i micron – ta då en RUND form, inte en avlång som är aningen för stor för att gå in genom luckan… 🙄

UPDATE
Sådärja, nu har jag haft onlinemötet jag tidigare bokat in! Surrade (nästan) oavbrutet i två timmar, men jag tror och hoppas alla blev nöjda. 😉 Det återstår mycket arbete innan allt är klart, men nu är vi på rätt spår – de fick sig en tankeställare, de som kunde närvara vid mötet.

Vädret är fortsatt pissigt. Det snöar mer och mer ju längre dagen går, men det är ända – tack och lov – inga stora mängder. Trots det skulle jag inte vilja vara ute efter vägarna, p g a snöröken som säkert uppstår i den lätta snön. Jag hinner fara på IKEA någon annan gång. 😉

Kycklingen (dagens middag) ligger och marinerar sig i kylen. (Jo, jag tänker bara på mat. Speciellt när jag går hemma hela dagen.) Till den blir det nog ris & sås. Jag får se vad jag känner för när det är dags att börja laga till den. Förutom tandoorikrydda så mortlade jag lite rosépeppar och använde även riven ingefära, så det kan bli en intressant smakkombination. 😉 Däremot – håll i er! – så glömde jag pressa i vitlök i marinaden!?! 😯 Hur kan man glömma det viktigaste? 😉

Ahhh, jag har via mobilen försökt svara på ett meddelande jag fått till jobbtelefonen. Det var inte så enkelt att göra, men till slut lyckades jag – bara för att få höra att ”personen du söker har slutat för dagen”. Suck. Dubbelsuck. Jag får göra ett nytt försök imorgon.