Allmänt

Ojsan

Vi hade morgonmöte idag, och det drog ut på tiden innan vi gått igenom de detaljer som behövde finslipas innan nästa vecka. Den här gången höll vi på i mer än en timme, mot i vanliga fall en kvart. 😯 Nu har vi i alla fall fått ordning på ett utskick som ska göras.

Vädret är ca -7 grader, uppehåll, men mulet och kalla vindar. Nå, det går ingen nöd på mig – jag jobbar ju inomhus. 😉 Däremot har jag så skitiga fönster att jag nästan trodde det snöade, tills jag insåg att de ljusa prickarna jag såg stod stilla… Nu får det bli vår snart, med värme, så jag kan putsa fönstren någon gång!

Gossarna sålde jultidningar i år igen, och jag beställde några böcker som hämtades före jul. Ett par kokböcker (för inspiration) och lite annat. Nu har jag faktiskt börjat kika lite i kokböckerna för att kolla om recepten passar mig, och de är inte helt fel. Det kan bli något nytt favoritrecept så småningom! 🙂

Jag gillar enkla recept, utan allt för många ingredienser eller (för mig) okända kryddor. Helst ska allt gå att tillaga i en enda form i ugnen – det är det optimala: bara slänga ingredienserna i en ugnsform, blanda med kryddor, och så skjutsa in det i ugnen tills det är klart.

Jag provade göra en gratäng under helgen, berättade jag tidigare. Det var för att prova matberedaren, och det blev så tunna fina skivor jättesnabbt. Det tog inte många minuter så stod allt i ugnen! Sådan matlagning gillar jag! 😆 Nu återstår bara att få plats i något skåp för matberedaren, för jag kan ju inte ha den framme på köksbänken hela tiden. (Med allt annat jag har där…)

Idag ska jag ta itu med ärenden jag tagit med mig hem. Ibland känns det som att jag sparar och plockar med mig lite för mycket när jag ska jobba hemifrån. Igår, t ex, hann jag bara skriva ett mötesprotokoll och hålla ett onlinemöte. Det gör att allt annat jag tog med hem ligger kvar till idag. På något vis ”måste” jag visa att jag faktiskt jobbar när jag är hemma, inte bara slappar.

Det är ingen som stället det kravet på mig, annat än jag själv. Vår chef har fullt förtroende för oss och vet att vi inte skolkar från arbetsuppgifterna, eftersom jobbet ändå måste göras – hemma eller på kontoret. Ibland har jag funderat om jag skulle jobba ännu mer hemifrån, även onsdagar, men samtidigt tycker jag det är skönt att gå till jobbet. Där har jag tillgång till allt jag behöver (pärmar, papper, skrivare, kopiator, etc) och så träffar jag lite folk också. Även om vi inte ser varandra annat än i korridoren, så är det trevligt att prata med någon annan än katten. 😆

Det är bra att planera in hemmajobbardagarna efter varandra, då det krävs viss planering över vad som kan tas hem eller behöver göras på kontoret. Samtidigt har min kontorsdator tappat ”hjärnan”, den är numera bara en skärm, mus och tangentbord. Själva hjärnan är min laptop, så jag kan inte lämna den hemma – då har jag inget att jobba med på kontoret. Även om jag har en snygg väska att bära laptopen i, så är det ändå bökigt att hålla på att dra ur och sätta i de sladdar som behövs, på rätt ställen.

Men det är ändå väldigt trevligt att jobba hemifrån, missförstå mig inte! Jag saknar bara lite socialt umgänge då och då. 😉

6 kommentarer på “Ojsan”

 1. Jag har glömt hur det är att träffa folk… ställa sig i ordning och komma i väg hemifrån (helst i tid på morgonen) med handväska, matlåda, dator… Bilköer… Vi har jobbat hemifrån i princip ett år nu – med undantag för några månader efter semestern – när vi var inne på kontoret 2-3 dagar i veckan.
  Det var faktiskt den perfekta mixen!
  Dock så är jag ju aldrig ensam hemma – på gott och ont.
  4 personer som som jobbar, pluggar, äter hemma – ALLTID…
  Ja, ja! Det kunde varit värre – men det är konstiga tider detta.

  1. Jag har bara katten att prata med, så jag blir lite sällskapssjuk emellanåt. Samtidigt är det väldigt skönt att kunna jobba hemifrån – och vi träffas nästan varje dag via Teams, mitt gäng och jag. 😉

   Men jag måste nog sätta tidlås på kyl & skafferi… 🙄

   1. Ja, vårat team ses via ”Teams” ett par gånger per vecka- samt vid behov. Och vi chattar via messenger i lite olika konstellationer. (inte så värst jobbrelaterat alltid…)
    Vi har även testat på AW via teams.

    Vi har även haft rent privata träffar via Teams – både för att ha vinprovning, titta på Mello osv. Men nu vill vi snart UT!

    Det går åt en hel del mat när 4 hungriga vargar rycker i kyl och skafferidörr – 24/7…

    1. Det kanske är katten, men Någon drar fram en massa disk hos mig hela tiden? Ändå försöker jag hålla undan, men så kommer det ett glas, en tallrik, någon gryta, en mugg, o s v. Jäkla katt till att dra fram disk! 😉

 2. Har du tips på något gott grytrecept? Allt-i-ett-grejer är ju så bekvämt.

Kommentarer är stängda.