Allmänt, Foto

Påskharen

Påskharen skuttade förbi mitt kontor igår, medan jag var på en annan avdelning en stund. 😉 Somliga (läs: A) vet hur jag ska mutas hållas på gott humör! 😆 (Innehållet från en Twistpåse gömde sig i ägget.)

Jag har hemmajobbardag idag, med morgonmöte med kollegor via Teams. Det är lite kul att träffa dem online – då sluter många fler upp än i fikarummet på jobbet, faktiskt. I dessa hemmajobbartider är det svårt att träffa alla, då vi jobbar på olika platser olika tider.

Påsken kommer att firas i lugn och ro, i avskildhet, jag och Froppisen. Det räcker bra för mig, även om jag väldigt gärna skulle vilja träffa både barn och barnbarn. Nå, den tiden kommer, så snart jag är vaccinerad.

Planen för idag är att handla inför helgen. Affären har säkert öppet alla dagar, så jag behöver inte bunkra som inför ett krig, men det finns saker jag behöver fylla på. Även om jag inte planerat in några besökare. *rycker på axlarna* Jag måste ju ändå äta varje dag, så det är lika bra att göra undan handlandet redan idag. Helst nu på morgonen, alternativt sent på kvällen.

Förra veckan hade vi 0 (noll) nya smittade i kommunen! Det gäller ändå att hålla sig undan folk, tvätta & sprita händer, m m. Jag var på Apoteket igår och passade på att bl a köpa en (större) förpackning munskydd, som jag öppnat och lämnat i bilen. Förutom de desinficerande våtservetter och den flaska med handsprit jag sedan tidigare har där… 🙄

Igår var jag förbi till farbror K:s boende för att lämna viktig post åt honom. Ringde på, men ingen kom. Jag väntade ett tag, och ringde på igen. Satte mig i trappan (dörren är i ett trapphus) och väntade. Då kom en mamma med liten son/ dotter (båda hade munskydd och den lilla dessutom en luva neddragen) och provade ringa på. Ingen kom då heller. Mamman visste däremot hur man öppnar dörren utifrån (!) så jag smet in – utan munskydd, jag skulle ju bara lämna post i dörren – och gav breven åt K. Jag ska ringa honom idag och förklara. 🙂

Vädret ser ut att bli soligt och fint idag, åtminstone nu på morgonen. Snön har tinat med racerfart, men jag sörjer inte att skoterföret försvinner. He he. Jag gillar inte snöskotrar, de både låter och luktar illa. Dessutom har det nog inte varit mycket till skoterföre den här vintern, över huvud taget. Snön har varit kallsnö, mest bara en massa fluff som inte går att köra på, och isarna på både älv och sjöar har varit grymt dåliga.

En storbrand har slagit till i grannbyn under morgonen. Ett stort garage – vinterförvaring för husvagnar, husbilar och båtar – har brunnit ner till grunden. Det är ungefär 200 fordon (!) som försvunnit i lågorna! Som tur är har ingen annan byggnad i närheten tagit eld, men fatta förstörelsen! 😯

2 kommentarer på “Påskharen”

  1. Mmmm… skoteravgaser som lukar så gott…
    – hade gärna sniffa lite på det under påsken –
    Men jag har ställt undan kvasten och stannar hemma i år – igen.
    Det får bli påskkrim och godis – inte fel det heller!

    1. Haha – smaken är som baken: delad! 😆
      Jag klarade mig undan skoteravgaser under påsken (det kör inte så många skotrar efter gatorna där jag bor) men jag har hört dem.

Kommentarer är stängda.