Allmänt

Snabb vecka

Det känns som fredag idag, då det är sista dagen på kontoret för den här veckan – redan?!? När jag jobbar hemifrån är det inte alls samma känsla, även om jag (känns det som) utför mer arbete hemma än på kontoret. Det är väl för att hemma kan jag sitta helt fokuserad på det jag gör, utan störningsmoment. På kontoret är det alltid andra som rörs och hörs i korridoren eller så.

Det gäller att lära sig sätta gränser för hemarbetet också, men nu – sedan jag flyttat arbetet till extraskrivbordet i vardagsrummet – går det bättre, än när jag satt i köket. Återstår bara att rensa av det riktiga skrivbordet och flytta dit, eftersom extrabordet snart åker ut på altanen.

Eller, ”snart” är kanske lite lättvindligt sagt. I natt snöade det. Igen. Inte mycket, men någon centimeter hade lagt sig på bilen. Det var ett par kallgrader i morse, men kommer nog att bli varmare under dagen. Så blev det igår (då det också snöat under natten), så snön hade tinat från bron och altanen innan kvällen.

Påsken blev lång i år, då jag hann jobba hemifrån ett par dagar innan ledigheten. Även om jag jobbat så var jag bara hemma, precis som under själva påsken. Jag och katten. Punkt slut. Tur jag har TV:n och mobilen att roa mig med! Och böcker, både att lyssna och läsa. De får tiden att gå.

Tvätten är klar, alltså ren, men det fyller på med mer hela tiden. Allt jag burit ner i källaren är klart, men snart får jag kånka ner ett nytt lass. För att inte tala om att ta upp och vika det som är klart… 🙄 Jag ska vara grymt uttråkad innan jag börjar med det!

Det märks att våren har kommit, oavsett om det småsnöar eller inte, för mataffärernas reklamblad har infört flintastek bland extrapriserna. 😆 Gris i diverse färdigmarinerade former att grilla kommer att finnas på extrapris fram till i september, ungefär, när de nu börjat.

Jag får väl köpa den elektriska bordsgrill jag siktat in mig på, om jag bara kommer ihåg att gå förbi till affären. Presentkorten jag fick i julklapp har jag stoppat i handväskan, så de finns med mig att använda. Nu hoppas jag bara att den grillen jag vill ha finns att köpa. Jag vet inte vilka märken/ modeller som lagerhålls i affären. Annars får jag ta en annan modell. *rycker på axlarna*

Huvudsaken är att jag använder presentkorten innan jag glömmer bort dem, så de blir för gamla. Jag gjorde en snabbrensning på köksfläkten, bland allt jag samlat där, och hittade andra presentkort som blivit för gamla, eller gällde på affärer som stängt… Hoppsan! 😳