Allmänt

Förhållningsorder

Alltså, jag blir så less. Kollade på inlägg på FB där alla med examen från LHS (Livets Hårda Skola) har sina egna lösningar på smittspridningen. Främst är det regeringens fel och ”vi behöver hårdare regler” de mässar om. Men eftersom folk ändå inte följer de få regler vi har nu, vad tror de kommer att hända? Ska folk låsas in i sina hem för att de är för dumma att följa enkla regler? Fänglas? Avrättas? 🙄

Det är inte svårt att följa de regler vi faktiskt har:

  • Stanna hemma även om du bara känner dig lite sjuk.
  • Håll avstånd till andra både inomhus och utomhus.
  • Tvätta händerna ofta med tvål och vatten.
  • Avstå sociala sammanhang med större antal deltagare.
  • Arbeta hemifrån om det finns möjlighet.
  • Testa dig vid symtom.
  • Besöksrestriktioner råder vid sjukhusen.

Ni ser; det är enkla regler och det kostar inget att följa dem – ingen specialutrustning behövs! Det kanske är det som är felet? Om man var tvungen att skaffa en särskild (gärna motordriven) apparat för att kunna följa reglerna kanske alla skulle göra det? FB och andra slaskdiken skulle fyllas av tips på var man får tag i en billigare/ begagnad variant, hur man får ut maxeffekt så billigt som möjligt, etc? 😆

Det är som med elbilarna. Nu är det inne att ha elbil och alla talar om hur fantastiskt miljövänliga de är att köra. Jaha? Om det var brist på el i södra delen av landet i vintras (under kallperioden), hur ska vi då klara elförsörjningen till alla bilar, och dessutom allt annat vi behöver el till? Speciellt när vi nu helst inte ska åka kollektivt.* Vilka mineraler behövs i de batterierna och var kommer de ifrån? Produceras de på ett mindre miljöfarligt sätt än vanliga bilar?

Det känns som om vi blir lurade av bilföretagen, på ett eller annat sätt. Att vänta och köpa en begagnad elbil (för att komma lite billigare undan) känns också riskabelt: tänk om man måste byta ut batteriet? Det kostar visst nästan lika mycket som att köpa en helt ny bil.

Haha, tro inte att jag är immun, bara för att jag retar upp mig på bilbranschen idag! Det slutar säkert med att jag en vacker dag köper en elbil… Måste bara vinna på Lotto först.** 😉


*) Jag behöver inte oroa mig för kollektivtrafiken, då jag sällan eller aldrig åker buss, tåg eller flyg, men det finns ju andra som gör det.

**) Jag behöver vinna på Lotto för att alls ha råd att köpa en ny bil – el eller inte – i dagsläget. Bättre beg kan jag ha råd med, men för en sprillans ny får jag sälja både barn och barnbarn. Oavsett bilmärke.