Allmänt, Foto

Vårväder

Jag äter samma näringsriktiga frukost idag som igår, då inte alla chokladbollar gick med, även om jag nu handlat hem nyttigare saker att äta. Ju snabbare jag trycker i mig chokladbollarna, desto snabbare går jag över till ”riktig” mat – så är det. *rycker på axlarna* Jag vet att de är onyttiga, men äter dem ändå. Haha – ingen kan hindra mig! 😉

Just nu, på morgonen, skiner solen och kallgraderna från natten hänger kvar (ca -5 grader). Under dagen, framåt eftermiddagen, kommer ett snöoväder att dra in* men nu är jag förberedd och har kört in bilen i garaget, sedan jag varit och handlat igår. 😉

Jag handlade massor med grillbara saker! 🙂 Nu återstår bara att packa upp grillen från kartongen, diska upp de delar som går att diska, och sedan kan jag sätta igång. OK, jag kanske måste rensa diskbänken först, så jag har någonstans att hantera varorna.

På tal om att handla, så blev jag smått chockad igår. Jag köpte diverse olika köttbitar och annat grillvänligt, men det kostade ändå bara hälften av vad jag lade ut vid förra handlandet, då jag ”bara” fyllde på basvaror?!? Jag var tvungen att kolla kvittot när jag kom hem, men allt fanns med och priserna stämde. Lika många kassar, men mycket billigare än förväntat – men det är ju inte helt fel! 😉

Igår började jag lite smått att packa ihop all kartong (till återvinning) som samlats i köket.** Nu ser man det mesta av köksbordet igen, då det tidigare varit fullt av tomma pizzakartonger och kattmatlådor. Reklamen som även den samlats på bordet har jag också sorterat dit den ska – men oj vad mina återvinningskärl är överfulla! 😳

Planen är att sortera under helgen och sedan köra bort skräpet återvinningen under veckan, eventuellt redan på söndag. Om behållarna vid hyreshusen är fulla, kan jag spara mitt sorterade skräp i bilen och köra det till Återvinningen någon vardag.

En lite rolig fotnot; jag talade med min kompis C för några dagar sedan, och hon berättade att barnbarnet V skulle jobba i affären under sommaren. Han satt i kassan igår, när jag skulle betala! Alltså, senast jag såg honom hade han (ungefär) lärt sig cykla – det är några år sedan… 🙄


*) Vi får väl se hur det blir med den saken. Det kanske kommer 1 cm snö, eller 1 dm – eller bara regn. 🙄

**) Det betyder att jag flyttat skräpet från köket till hallen istället. Där kommer det att få stå i vägen tills jag blir less att flytta runt påsar/ kartonger (fyllda med returpapper/ kartong) varje gång jag ska öppna/ gå igenom en dörr. Min hall är långsmal med många dörrar/ dörröppningar som är lätta att blockera. När jag slagit i lilltån tillräckligt många gånger kommer det att gå snabbt att få ut skräpet i bilen, jag lovar! 😉