Allmänt

På kurs

Igår och idag är jag ”på kurs”, visserligen online hemmavid, men det är kul ändå! 🙂 Fredag jobbar jag hemma, med ärenden jag plockat ihop innan jag gick hem från jobbet på tisdag.

Vädret har varit finfint flera dagar, mer eller mindre sol (lite lätta slöjmoln igår), men idag har det blivit grått och börjat småsnöa. Sommardäcken har ännu inte hamnat på bilen, men det är så lite nederbörd så det hade inte spelat någon roll om jag hunnit byta. Det är ännu ett par plusgrader, så snön smälter så fort den lägger sig på marken.

Jag fick hastigt ändra mina middagsplaner igår. Planen var att använda vanliga limpskivor som parisarbröd (japp, grillen blir flitigt använd), då jag missat att köpa när jag var och handlade förra veckan. Tog fram limpan innan jag började med grillen – och den var grönfläckig… Inte så aptitlig, så det blev hastiga ändringar i matlagningen. (Inte första gången jag glömt använda mjukbröd innan det möglat… 🙄 )

Som tur är, så börjar kursen idag lite senare än vanlig arbetstid, så jag har hunnit iväg och handla redan på morgonen! Inte allt jag hade på listan, men hamburgerbröd fick jag i alla fall tag i. Passade på att ta ut soporna och tömma postlådan också, när jag ändå var ut.

Jag glömmer jämt att kolla posten när jag är hemma. Eftersom jag inte har någon papperstidning, så är jag helt inställd på att jag inte får något i postlådan de dagar jag är hemma. Det stämmer ju när jag jobbar hela veckor, för lördagar är det bara tidningen som delas ut. Däremot kan jag få både det ena och det andra under veckorna, som jag glömmer att ta in – om jag inte ska iväg och handla. Då kan jag komma ihåg att kolla postlådan.

Igår kom jag ihåg att putsa upp glasögonen – alla tre paren! Helt plötsligt fick jag en klarare syn på saken, så att säga. *host host harkel* Det är en sådan sak jag oftast kommer ihåg när jag kommit till jobbet, och byter till datorglasen. Då upptäcker jag att både de vanliga och datorglasen behöver putsas, och jag vet att TV-glasen också behöver en omgång – men då är jag långt från putstrasan. Nu är det gjort, för den här gången. 🙂