Allmänt

Går inte bra

Dagen av idag går inte alls bra.

Det började med att jag drabbades av akut insomnia igår kväll, vilket gjorde att jag pigg och klarögd (nåja) tvingat mig igenom Oscarsgalan hela natten. Jag hann sova ca 20 minuter innan väckaren ringde… Dels hade jag tupplurat under dagen (men det är ju inget nytt), dels började tankarna susa till jobbet så fort jag slöt ögonen.

Det kan ha berott på fullmånen också, men jag brukar inte ha problem med den. Tror jag. Enda problemet jag hade igår/ inatt var att den lyste snett in genom fönstret, och höll mig vaken med ljuset. Vid 03 började jag fundera på att stiga upp och duscha, för att kunna snooza 10 minuter extra ifall jag lyckades somna framåt morgonen, men insåg att det bara skulle pigga upp mig ännu mer.

Nåväl, jag steg upp när det var dags, gjorde mig klar och skuttade ut till bilen. Den har stått ute i snö, blåst och regn (???) men det mesta hade tinat bort i de få plusgrader som varit. Motorhuven och framrutan var hårt inpackade i ett tjockt islager, så jag tänkte starta bilen för att få igång värmen innan jag började skrapa rutan.

Självklart gick inte bilen igång. Hostade ett par gånger och var sedan stendöd. Motorhuven vägde minst 20 kg mer än vanligt, med det tjocka islagret ovanpå. Starthjälpen ville inte riktigt sitta på plats, utan en av klämmorna hoppade loss, föll ner mellan lortiga motordelar – och kilades fast utom räckhåll. Då kände jag starkt för att spränga bilen i luften gå in och lägga mig igen. Nå, jag fick loss den efter en stund och stora mängder svavelosande svordomar och bilen startade.

Väl på jobbet visade det sig att min avdelning har köksvecka, men det är enkelt när det är så lite folk på plats. Många arbetar hemifrån, det är faktiskt bara på måndagar det är lite rörelse i korridorerna. Annars är det ganska tyst.

Jag har snott ihop en snabb och inte helt sanningsenlig matsedel för veckan. Sanningen är att jag inte varit och handlat, så det kan bli variationer, men det brukar ju hända. Snarare regel än undantag. 😉