Allmänt, Katter

Bra, än så länge

Inga biverkningar från vaccinet än så länge. Annat än den akuta demensen jag drabbades av igår, då… 😆 På kvällen kände jag av att jag fått ett stick i armen, det ömmade lite när jag låg på den armen, men inte annars. Det blir nog bra, det här. 🙂

Jag har ett besvärligt ärende idag som jag snart ska ta itu med, men jag behöver dricka lite mer kaffe innan jag börjar med det. Många små trådar som ska dras åt samma håll, jag behöver vara fokuserad när jag fixar till det.

Valborgsmässoafton idag. Det blir ingen majbrasa för min del, och jag tror inte det anordnas någon officiell brasa. Möjligen att folk gör egna små brasor och eldar upp skrot med bara den egna familjen som åskådare? Jag vet inte och jag bryr mig inte. Tänkte grilla lite kött till middag, alldeles för mig själv, och det får räcka som firande. Om jag vill se en brasa finns det säkert på TV eller online.

Jag har bokat tid för däckbyte. Det fanns en ledig tid redan på måndag, men den passade inte mig. Jag valde tisdag istället. Nu har väl den mesta rushen gått över, men jag blev lite förvånad att det fanns tider så snabbt. Det är klart, jag hade ju kunnat boka en tid längre i förväg för att få däckbytet gjort före månadsskiftet, men A skulle ju byta åt mig. Nå, nu blir det på tisdag.

Vädret är lite lurigt. Solen skiner men det är kallt ändå. Nätterna är ordentligt kalla, det hinner inte riktigt värma upp luften under dagarna. När det dessutom blåser nordliga vindar, känns det långt till vår. Men jag vet ju hur våren brukar göra: det är vinter och kallt, så smäller det till och blir vår en vecka, och sedan är det full sommar direkt.

Förutom järnnätterna som brukar dyka upp före midsommar – de som gör att jag missar att köpa fina blommor till gravarna medan det finns tillfälle… När järnnätterna är förbi, är alla lämpliga blommor redan slutsålda. 🙄

För övrigt har inte Froppisen varit utomhus, ens på altanen, sedan nattsuddet… Hon vaktar utomhusmiljön från fönsterbrädan, men stenvägrar att ens försöka närma sig dörren. Om jag försöker locka ut henne, vänder hon och springer iväg. Nå, det går nog över så småningom. Hon behöver bara vila upp sig lite mer. 😉

UPDATE
Hoppsan, idag passade det för Froppisen att gå ut! Hon har t o m lämnat altanen en stund, för en liten utflykt till farstubron.