Allmänt

Åter på jobbet

Så var helgen äntligen över, och jag är tillbaka på kontoret igen! OK, jag kanske tog i lite väl mycket där – det är ju trots allt måndag – men det är faktiskt trevligt att träffa andra människor IRL igen. 😉

Helgen har varit hur lugn som helst; jag, katten och TV:n. Jag grillade en av dagarna, så pass mycket att jag har till uppvärmning ända tills idag. Annars har jag inte gjort mycket, försökt få lite ordning i röran i köket – that’s all.

Farbror K ringde igår och kollade om jag fått några biverkningar av sprutan, men det har jag inte. Första kvällen kände jag att jag fått en spruta i armen när jag låg på den sidan, men det gick snabbt över. Nu känner jag ingenting annat än lättnad: snart kan jag träffa barnbarnen igen! 🙂

Enligt det jag läst mig till om vaccinet jag fått, så har jag drygt 80% immunitet tre veckor efter första sprutan, och sedan drygt 90% en till två veckor efter andra, så risken att bli sjuk i covid minskar betydligt. Visst kan jag ändå bli smittad, men jag får fortsätta att vara försiktig i umgänget med andra så ska jag nog klara mig.

Jag är ju tillräckligt folkskygg 😉 – med ett begränsat sällskapsliv – sedan tidigare, men nu kan jag snart börja besöka folk igen. Om de vill ha besök, förstås. Det är nog slut på mina oplanerade utflykter, då jag sätter mig i bilen och styr dit näsan pekar, för att till slut ramla in på en kopp kaffe hos någon bekant. Nu får jag börja ringa och kolla om det är OK att jag kommer förbi i förväg.

Nå, än så länge får jag hålla mig hemma, men har jag stått ut så här länge så klarar jag nog några veckor till. 🙂