Allmänt

Upprepning

Jahaja. Jag fick upprepa mig i morse igen. Det blev chockstart av bilen, med en följande runda broarna runt. 🙁 Boring snoring så det visslar om det, men jag ska snart – s n a r t – kunna åka längre resor under helgerna, så bilbatteriet hålls laddat även under veckorna! 🙂

Vi hade arbetsplatsträff igår, mitt gäng och jag. Då visade det sig att flera kurser blivit inbokade för oss, som chefen glömt tala om! 😯 (Hon har nämnt kurserna, men inte talat om att vi var anmälda.) Jag har nu knökfullt i min almanacka, ända fram till semestern – hur gick det till?!? Jag har ju ”vanliga” jobbuppgifter att göra också, plus att ett viktigt stoppdatum flyttats bakåt i tiden (d v s ännu kortare tid att göra klart innan dess). Hupp!

Nu börjar jag skåda flera ljus i tunneln: dels andra sprutan så jag snart kan börja umgås med folk (främst familjen) igen, dels är semestern inte så långt borta. Vi har redan avverkat mer än halva maj månad – jag har ju knappt hunnit vända blad i väggalmanackan! 😳 I år har jag tidig semester, och även om det alltid är bättre att ha andra perioden*, så längtar jag tills jag blir ledig.

Mina kvällsrutiner är brutalt ändrade! I måndags somnade jag stenhårt före 19:00 och vaknade vid 20:30, så jag hade – trodde jag – sovit mig igenom ”En plats på landet”. Igår, däremot, höll jag mig vaken – och upptäckte att de bytt ut ”En plats på landet” mot ”Bones”?!? Jag blev så sur att hela kvällen blev förstörd! 😆 Även om jag ofta somnar under (eller före…) avsnitten, så vill jag ändå ha lättsam underhållning den tiden på kvällen, inte en deckare (eller vad nu ”Bones” ska kallas).

Jag fick ett meddelande i måndags, att vattnet skulle stängas av under natten mot onsdag, så jag passade på att spola upp vatten i en tillbringare och ladda kaffebryggaren så fort jag kom hem från jobbet igår. Innan jag gick och lade mig passade jag på att lägga handdukar över spolknappen på toaletten, och kranarna i badrum och kök. Då kommer jag ihåg att inte spola om jag behöver göra det under natten. Tänk så besvärligt att vara utan vatten! 😯

Nu klarade jag natten galant – jag sov ju mesta tiden – men en längre period är besvärligt, speciellt om man inte är förberedd. Jag fick mig morgonkaffe i vanlig ordning, eftersom jag alltid laddar bryggaren kvällen före, och tillbringaren i kylen hade kunnat rädda mig från törst ifall vattnet inte varit tillbaka i morse. Eftersom jag inte spolat något i kranarna sedan vattnet stängdes av, så har jag sluppit det hostande och spottande i kranarna som kan uppstå när luft kommit in i ledningarna. (Eller vad det nu beror på.)


*) Andra perioden är alltid varmare. Dessutom finns resten av gänget på plats när man kommer tillbaka, vilket de inte är när man haft första perioden.