Allmänt

Vårkänslor

Det finns inget som ger mig så mycket vårkänslor som att sitta ute och lyssna på storspovens drillande. 🙂 Då är det verkligen vår! Bäst går lyssnandet antingen tidigt på morgonen eller sent på kvällen, då trafik och andra ljud annars överröstar spovarna.

Vad jag saknar i år är gräsänderna. Förr brukade ett gräsandpar komma förbi och käka resterna på marken från fågelbordet, men det är några år sedan nu. De var så gulliga: hanen först, vaggande, kvackande, och honan en liten bit bakom, vaggande och kvackande även hon. 🙂

Jag gjorde lite drastiska omändringar i min almanacka igår, då tiden inte vill räcka till. Oväntade saker har dykt upp i min tidigare lugna vecka. Tja, lugn och lugn… 🙄 Jag har massor att göra, men hade så gott som mötesfritt – och så small det bara till, och alla möjliga och omöjliga möten hoppade in precis den här veckan. Så är det när man är populär. 😉

Vädret är grått, runt +8 grader, men ingen nederbörd. Just nu. Väderprofeterna har tydligen lovat både regn och snö (!) men det får vi se om det kommer. Annars grönskar det för fullt nu, löven på träden växer så det knakar, för att inte tala om (maskrosorna på) gräsmattan.

Planerna inför helgen är att – förutom att kolla på ESC – rensa stora skrivbordet så jag kan ställa ut utemöblerna. Dessutom måste jag handla hem diverse godsaker inför TV-kvällen, då att äta är det enda som brukar lyckas hålla mig vaken, speciellt under röstningen… 😉 Den kan bli långdragen och ointressant – eller snabb och uppiggande!

På tal om ätande, så törs jag inte väga mig efter dessa månader av delvis hemmajobbande. Herregud, vad jag stoppar i mig när jag är hemma! 😯 I vanliga fall, när jag är på jobbet, så blir min frukost kaffe & cigg, så jag klarar mig fram till lunch. När jag är hemma kan jag hinna med både första och andra frukost, innan lunchen ska fram… Och fika – vi ska inte tala om fika!