Allmänt

Oj oj

Det går inte alls bra att medicinera froppisen. Det mesta av medikamenterna hamnar inuti struten, under hennes haka och runt öronen – inte i munnen… Nå, jag har ännu några dagar att kämpa med henne och kommer väl så småningom på det rätta knepet. Hon ska medicineras i fem dagar, och får ha tratten på sig tills det är klart. Sedan måste hon *hipp hipp hurra – eller inte* 🙄 dessutom badas… 😳 En till sak hon inte tycker om.

Annars händer inte mycket. Farbror K ringde igår och gav mig ett shoppinguppdrag, som jag ska ta itu med under helgen, då jag ändå måste handla åt mig själv. På jobbet är det svinmycket att göra och jag ska kämpa ordentligt idag så allt är gjort tills de semestrande kollegorna kommer tillbaka på måndag. Det finns ändå mycket jag sparat åt dem, av en eller annan anledning, men de hinner ändå göra ärendena i god tid.

Vi diskuterade inbrott under gårdagens fikapaus på eftermiddagen. Det har varit några sommarstugor i byar som fått påhälsning, och vi berättade olika skräckhistorier på temat åt varandra. Eftersom jag bor ensam, och hör dåligt (och ofta somnar framför TV:n), så låser jag alltid dörren när jag är hemma. Juniorerna har egna nycklar, så de slipper in, andra får använda ringklockan (den spelar HÖGT och länge) om de inte ringt i förväg så jag vet att besök är på väg.

Det har tidigare hänt några gånger att jag helt plötsligt haft en jultidningssäljande unge i hallen när jag stått och stekt mat med fläkten igång, eller att bekanta väckt mig framför TV:n, alternativt kommit in utan att jag hört dem om jag legat på ”fel” öra. Jag har inte heller någon extranyckel gömd utomhus, eftersom de som behöver komma in (juniorerna) som sagt har egna nycklar. För eventuella hantverkare löser jag det från gång till gång, med en extranyckel.

Fredagen den 13 har vi idag. Jag anser det inte vara någon speciell otursdag för min del, jag har aldrig råkat ut för något särskilt just en sådan dag. Istället njuter jag av det är fredag, äntligen fredag, ljuvliga fredag! 😆 Inte för att jag har några helgplaner, min eventuella IKEA-resa blir uppskjuten tills jag inte har en katt som ska medicineras tre ggr/dag. Kanske nästa söndag, kanske fredagen den 27 (då jag sökt ledigt baraföratt)? Eller också skjuter jag upp IKEA-besöket ännu längre. Vi får se.

I nuläget ska jag främst göra av med pengar på affären, min handelslista har vuxit som attan under veckan som gått. Jag kommer att handla det Absolut Nödvändigaste under första svängen – kanske redan idag – och ta en extra handelstur för att köpa sådant som inte är lika brådskande senare under helgen. Snart kanske jag börjar med matsedel igen, vi får se hur det går. 😉