Allmänt, Katter

Som vanligt

Nu är allt (nästan) som vanligt igen. Semesterperioden är över, vi är alla på plats på jobbet (på min avdelning i alla fall). Vädret är grått och för första natten på länge har det varit ensiffrig temperatur utomhus. Eftersom jag har fönstren öppna var det svalt och skönt även inomhus i morse. 😉

Froppisen har fått ta av sig tratten, men OJ så smutsig hon var runt huvudet! Jag har försökt bada henne (det gick inte så bra, googla ”kattbadning som kampsport” så vet du på ett ungefär hur det är att bada en katt 😆 ) men har istället kommit på att med en våt frottétvättlapp så går det att gnugga bort det värsta. Hon är fortfarande inte ren, så jag ska göra om det – men med djurschampo på tvättlappen. I vilket fall som helst så mår hon bättre nu.

Dagens planer är att göra en matsedel. Ja, du läste rätt! Äntligen ska jag ta mig i kragen och få ihop fem rätter under en och samma vecka! 😉 Eftersom det blivit kallare, blir det alltså inte lika mycket yoghurt & smörgås som tidigare… 🙄

Min kollega A är eftertraktad idag, första arbetsdagen efter semestern. Vi försöker berätta vad vi gjort under sommaren åt varandra, men hennes telefon ringer hela tiden. Jag har en del dokument att överlämna åt henne, men vi har inte hunnit fram till dem än. Nå, det blir nog gjort – om inte idag, så imorgon. Måndagar är alltid värst.

UPDATE
Matsedeln är fixad, efter diverse krångel i marginalen. Tydligen är det någon uppdatering/ förbättring/ förändring i WP som gäller widgetar, som jag inte märkt av tidigare (främst för att jag inte ändrat i någon widget sedan jag slutade med matsedlar tidigare i sommar). Nåja, jag ska försöka kopiera den och lägga i ett eget inlägg, som jag brukar, så den blir sökbar.

Egentligen skulle jag kunna fara och handla idag, inte för att det är så jätteakut (handlade i lördags, det absolut nödvändigaste) utan för att korta ner handelslistan en aning. I lördags rusade jag igenom affären utan lista, handlade en del av det jag kom ihåg, och upptäckte när jag var hemma att det mesta på listan ändå får stå kvar. 🙄 Nåja, jag får handla hur ofta jag vill. Problemet är att jag inte vill. *djup suck*

UPDATE 2
Min mobil har en smart finess, som antagligen hör till någon app jag har installerat: den visar vilken sorts samtal som ringer! 😯 En del heter ”Förmodligen skräp” medan andra heter ”Potentiellt bedrägeri”, så de samtalen svarar jag aldrig på. Däremot händer det ibland att okända (främst mobil-) nummer ringer upp, som jag svarar på.

Ofta är det bara någon försäljare (som ännu inte klassats som någon av de två typerna jag nämnde tidigare) men ibland kan det vara från farbror K:s äldreboende. En gång t ex hade han slut pengar på sin egen mobil, så en anställd fick ringa upp mig och be mig föra över pengar till K:s telefonkort, eller att någon personlig vara börjar ta slut så jag måste köpa.

Det händer även ibland att någon bekant som jag inte har i telefonboken ringer upp, även om det är mer sällsynt. De flesta jag träffar någon gång då och då finns med bland mina Kontakter. Jag svarar dessutom alltid på ”Dolt nummer” eller vad det nu står på skärmen, för det brukar vara samtal från sjukvården. (Speciellt om jag nyligen lämnat prover el dyl, då kan jag få ett samtal om vad provsvaren säger.)