Allmänt

Som hästar

Alltså, sparvarna äter som hästar! 😯 Jag fyllde på tre rör med frön igår morse + ett rör med talgbollar, och i morse var alla frön slut och talgbollarna halvätna! Fåglarna är glada, i alla fall, så jag får nöja mig med det. De är ju ganska trevliga att sitta och kolla på när jag ute och röker. 😉

Gårdagens middag blev bra, men lite för lite. Jag har rester till lunch idag, men glömde sätta kycklingbenen (till dagens middag) i marinad igår. Får fixa det under lunchen, det räcker nog med de timmarna. 🙄 Det finns smörgås att dryga ut den lilla lunchen med, så det är ingen fara. Nu har vi några minusgrader ute, så då vill jag gärna ha varm mat till lunch, istället för fil & flingor. Alternativet te & smörgås finns förstås också – jag får se hur det blir när jag far hem på lunchen. (Om jag väljer te & smörgås till lunch, så har jag rester till middag = slipper laga middag idag. 😉 )

Det bästa med tisdagar är att måndagen är förbi. Visserligen går måndagarna fort, då det alltid är mycket att göra, men det skulle inte skada med en lite jämnare fördelning under veckan. OK; jag kan ju själv fördela arbetsuppgifterna under veckans olika dagar, men allt som dyker upp på måndagar verkar ha Prio 1. 🙄

Till min stora lycka är ”En plats på landet” tillbaka på 8:an, så jag kan sova mig igenom programmet kväll efter kväll. 🙂 Igår var jag inte ens vaken när det började, och jag vaknade en bra stund efter att det slutat. Alltså, jag vill verkligen se det, men som tur är finns det avsnitt på Playtjänsten att ta till när jag är vaken.

Om de är dagens eller en äldre version spelar inte så stor roll, de är så fridfulla: alla hus är smakfullt renoverade invändigt, så även om de ser väldigt gamla ut från utsidan så har de öppen planlösning, köksö, glasdörrar/ -väggar mot trädgården på baksidan, gärna en vinterträdgård, minst ett sovrum har ensuite (inbyggt badrum), o s v. Inte alls som jag har det, och kanske inte som jag vill ha det, heller. Men det är kul att titta på. Hjärnrensning. 😉

UPDATE
Har ni börjat med julklapparna än? Det slog mig plötsligt att det nu är vecka 42 – alltså 10 veckor kvar av året, 9 veckor till jul!!! Jag har faktiskt – mer eller mindre ofrivilligt – redan kommit igång med klapparna. Ni minns de där oväntade momsbetalningarna som tullen ville ha in av mig? Egentligen var de grejerna tänkta som ”höstgåvor” * men de får bli julklappar istället. Tror jag.

Jag ligger efter i mitt presentköpande. Dels firade vi en 80-åring i juli, men då var det för varmt för mig att shoppa. Nu är det svalare, så jag borde verkligen ta mig i kragen innan jag åker till K nästa gång. Vidare fyllde någon 91 i augusti och han kommer att få precis det jag tycker att han vill ha, så fort jag tagit mig till rätt affär.

Sedan är det de små killarna, de som är i ålder att skriva önskelistor… Jag fotade ju förra årets och förväntar mig att årets listor blir något liknande. Med lite hjälp av deras mor kan jag nog få till lyckade klappar i år igen, då hon brukar dela ut förslag åt mig och A (hon skickar länk till ”rätt” grej, bara att klicka på Köp-knappen). Dessutom brukar jag hitta lagom mycket grejer på andra ställen, så det blir fler grejer från mig, inte bara ett paket. Inte bara nyttiga saker… 😉 Som mormor kan man ta sig vissa friheter.


*) Varför behöva vänta till jul??? Jag ville ge bort dem på en gång, men besinnade mig. Åtminstone tills jag har fått på vinterdäck på bilen, så jag kan åka runt och leka förskottsjultomte, eller nåt. 😉 Vi får väl se.