Allmänt

Snöstorm

Det snöar idag igen, efter ett par dagar med mer eller mindre soligt väder. Nu är det lätt, tunn snö som kommer, sådan som yr runt i luften innan den lägger sig. Förra gången var det blötsnö, som nu frusit till isfläckar och -knölar under den nya snön. Håhå jaja. Winter is coming. 😉

Jag var så noggrann att kolla så jag inte körde bort backspeglarna igår när jag körde in i garaget, att jag parkerade i en trave däck… Ingen skada på vare sig bilen eller däcken, så jag klarade både mig och bilen helskinnad därifrån. 🙄 Nåja, jag har inte riktigt vant mig än, att bilen tar slut där bakrutan är. Jag är van att ha en baklucka också, som ska in, innanför garageporten. Nog vänjer jag mig så småningom, det tar bara lite tid.

Sparvarna äter fortfarande som hästar. Jag fick fylla på frön igår när jag kom hem, mest för att jag skulle slippa göra det i morse. Det är alltid skönt att slippa göra extrasaker på morgnarna, då jag inte är någon morgonmänniska och brukar vara tillräckligt sen till jobbet i alla fall – utan extrasaker som behöver göras.

Nu håller jag tummarna för att ingen av ”de mina” ska hamna i någon trafikolycka, eller faller och bryter något. Själv klarar jag mig nog, trots sommardäck och sommarskor, då min vistelse på vägar/ gator/ utomhus är minimal redan sedan tidigare. Jag ska söka fram vinterskorna – som även de är ett par joggingskor, men med bättre grepp på halkan än sommarskorna. Vinterdäcken ska sättas på nästa fredag, och fram till dess klarar jag nog att köra till och från jobbet/ affären på sommardäcken.

Veckans Uppdrag (åt mig själv) är att skruva ihop kvasten jag haft i köket sedan i våras, då den hoppade isär… 🙄 Nu är det dags att börja använda den igen! Skaftet måste skruvas fast med en lämplig skruv, annars hoppar kvasten bara isär. Jag hade satt en liten spik men den var för klen och bröts av. Jag har ju haft hela sommaren på mig att fixa den, men den hamnade långt ner på priolistan. Nu har den plötsligt klättrat upp igen. 😉

2 kommentarer på “Snöstorm”

Kommentarer är stängda.