Allmänt

Godsaker

Vi lagade och åt bara godsaker igår på kursen! 🙂

Först var det en kycklingsallad med quinoa, sedan blev det köttfärsomelett med linssallad som tillbehör, och till efterrätt åt vi karamelliserade ugnspäron med kanelglass. Hur gott som helst, och jag åt så magen stod i fyra hörn! Tyvärr glömde jag – som vanligt – att ta med lunchburk, för det blir alltid rester som vi delar på. Nå, jag har ju recepten, så jag kan laga rätterna nr jag vill. (Note to self: speciellt köttfärsomeletten var perfekt till lunchlåda.)

Snön har vräkt ner. Visserligen bara en decimeter, men det är jobbigt att pulsa i snön till och från garaget. Jag skulle behöva skotta upp gården för hand, första gången, för att få en ”botten” så inte traktorn tar allt grus med sig när den börjar skotta hos mig. Planen är att ta det till helgen, då jag har bättre med tid. Jag har inte ens sopat/ skottat av bron.

Igår var det matlagningskursen som tog större delen av kvällen, idag ska jag till farbror K med en del post han fått och tofflorna jag beställt, som äntligen kommit. Det ska bli intressant att se om de passar, och om de går att modifiera ifall öppningen att stoppa ner foten i är för liten. Jag har tagit med mig en sax, ifall att… Det är ju hans pengar, ifall tofflorna blir oanvändbara efter det eventuella ingreppet, så han får väl bestämma den här gången om de ska gå tillbaka eller modifieras. (Det är en annan modell av tofflor, inte samma som jag beställde – och returnerade – förra gången.)

Värdelöst vetande: fåglarna äter fortfarande som hästar, jag har fått fylla på rören med frön och talgbollar i morse igen. De är ändå trevliga att titta på när jag är ute och röker. Jag har nu märkt att fram till ca 16:30 är det full rulle, men så plötsligt bestämmer de sig för att ”nu är det natt” – och så hips vips kommer bara någon enstaka eftersläntrare, och så blir det tyst och stilla.

UPDATE
Ibland blir jag full av fniss, ibland blir jag bara less. Det är så att jag då och då lägger ut en liten blänkare från jobbet på vår Facebooksida. Det kan vara något vi vill ”puffa” lite extra för, något erbjudande eller så. Och varje gång är det en person (alltså samma person varje gång) som uppmärksammar inlägget med en förvånad wow-emoji. Varje gång. Oavsett vad inlägget handlar om, oavsett om den personen berörs eller inte. Förmodligen har den personen inga andra ”vänner” på FB?